Lifestyle / Eten
Eten

Oops! Een zak ijsblokjes gebruik je waarschijnlijk al je hele leven verkeerd

Vooral in de zomerperiode slaan we massaal zakken ijs in. Heerlijk voor in je cocktail of soms in een glas rosé. En aangezien de kant-en-klare zakken vaak zijn uitverkocht, ga je maar voor de speciale zakken die vanzelf in ijsblokjes veranderen in de vriezer. Maar als je er dan één wilt pakken, blijft het een uitdaging. Die eeuwige struggle is nu voorbij, want waarschijnlijk gebruik je de zak gewoon verkeerd.

zak ijsblokjesLees ook: Op zoek naar een lekkere mocktail? Deze alcoholvrije rosé spritzer wil je hebben geprobeerd

Een zak ijsblokjes

Wanneer je voor de zoveelste keer voor een leeg schap staat loop je maar weer naar de ijsblokzakjes. Je weet wel, die zakjes die je zelf moet vullen met water om zo ijsblokjes te krijgen. Maar het eruit krijgen is makkelijk gezegd dan gedaan. De ene keer blijft alles plakken en de andere keer scheurt de hele zak open. Gegarandeerd ellende. En mocht het een keer lukken komt je perfecte ijsblokje er gebroken uit en doen je handen pijn van de kou. Maar vanaf nu is dat allemaal verleden tijd.

Zo moet je de zak ijsblokjes echt openen

Oké, we leggen je even uit hoe het werkt. Jij gaat waarschijnlijk in de weer met een schaar of je probeert de zak open te scheuren. Dit is nergens voor nodig. Alles wat je moet doen is aan alle kanten van de zak even goed trekken. De zak is namelijk zo gemaakt dat als je dit doet, er één grote zak ontstaat en alle ijsblokjes erin vallen. Zo kan je hem makkelijk openen en vervolgens simpelweg je ijsblokjes eruit pakken. Easy as that.

Lees ook: Smullen maar: zo maak je overheerlijk Liefmans roomijs