Recept: Fruitige waterijsjes

Eten door Angela
 Wat voor weer het ook is, zeg je zomer dan zeg je ijs! Jammer genoeg is niet elk ijssoort even gezond. Toe aan iets anders dan een raketje, maar dat wel gezonder is dan roomijs? Maak dan zelf waterijsjes van je favoriete fruit!

Wat heb je nodig?

Om de lekkerste ijslolly?s te maken te maken heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. Met deze basis benodigdheden maak je in een handomdraai fruitig waterijs:

 • Fruit naar keuze (bijvoorbeeld kiwi, aardbei, mango of rode & zwarte bessen)
 • 60 ml water
 • Snijplank en mes
 • Blender, staafmixer of keukenmachine
 • IJsvormpjes met deksel of losse stokjes (te koop bij de meeste supermarkten, Blokker, Xenos etcetera)

Hoe maak je het?
Voorbeeld: mango ijs
 1. Voor het maken van mango ijs kun je vers fruit gebruiken of mangoblokjes uit de vriezer. Kies je voor een verse mango, snijd deze dan eerst in stukjes.
 2. Doe het fruit in de blender en mix het totdat het gietbaar is.
 3. Verdun het gepureerde fruit met het water.
 4. Omdat mango van zichzelf al een zoete vrucht is, hoeft er geen suiker bij. Mocht je dit wel willen, dan kun je het ijs zoeter maken door siroop, honing of een klein beetje suiker toe te voegen.
 5. Giet de mix in de ijsvormpjes. Heb je vormpjes zonder deksel en blijven losse stokjes niet rechtop staan? Vries de gevulde vormpjes dan alvast 30 minuten tot een uur in en steek daarna de stokjes erin.
 6. Haal ze na 4 -12 uur uit de vriezer (even checken of ze hard bevroren zijn), houd ze onder warm water om het ijs uit de vormpjes te krijgen et voilá: je kunt genieten van jouw homemade mango waterijsjes!
EetZe!
Fotocredits: Zestz.nl