Nagellak gemorst? Zo krijg je het eruit

Lichaam door Sanne

Je nagellak netjes laten drogen zonder dat je ergens tegen aankomt of het flesje per ongeluk van tafel stoot, is makkelijker gezegd dan gedaan. Yup, dit gaat zeker nog wel eens mis. Het gevolg: vlekken in je gloednieuwe tapijt, broek of bank. Help! Met deze hacks krijg je de nagellak eruit.

nagellak gemorst zo krijg je het eruit

Lees ook: Waarom je nagellak NOOIT moet schudden

Kleding

Heb je net een prachtige nieuwe broek aangeschaft, zit er alweer een vlek op en dan nog wel een vlek van nagellak… Geen paniek! Je kunt deze vlek eenvoudig verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Druppel een klein beetje nagellakremover op de vlek (gebruik eventueel een wattenstaafje). De vlek zie je als goed is uit zichzelf verdwijnen. Wil het niet lukken? Je kunt ook haarspray op een opgedroogde nagellakvlek sprayen. Na een halve minuut wachten kun je het kledingstuk in de wasmachine stoppen. Herhaal deze actie totdat de vlek er écht uit is. Natuurlijk kun je met hele dure items overwegen of het niet beter is om het kledingstuk naar de stomerij te brengen. Zij weten er wel raad mee!

Tapijt

Je nieuwe vloerkleed meteen al verpest met een nagellakvlek? Wees gerust: je bent niet de enige die dit overkomt. Spuit een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde nagellakvlek. Even één minuutje wachten en vervolgens de vlek wegdeppen met een absorberend doekje. Herhaal deze actie totdat de vlek weg is.

Bank

Doe jij ook zo graag je nagellak op de bank? Tja, dan ben je vast al wel eens uitgeschoten, of niet? De oplossing? Voor een (nep) leren bank kun je de vlek met een absorberend doekje meestal wel weg krijgen als deze nog nat is. Als dit niet lukt, kun je het met klein druppeltje olijfolie nog eens proberen. Daarna ga je er weer overheen met een uitgewrongen doekje met water. Is je bank van stof? Dan wordt het wel iets lastiger, maar haarspray word je redding. Spray een beetje haarspray op de vlek en trek de vlek met plukkende bewegingen eruit. Good luck!

Vloer

Wanneer je nagellak morst op de vloer, moet je zo snel mogelijk de vlek bedekken met een flinke laag suiker. De suiker absorbeert de nagellak. Heb je een gedroogde nagellakvlek op linoleum of parket? Dan kun je de vlek het beste wegschrapen met een verfkrabber waarna je het stukje vloer eventueel weer in de was zet. Is je vloer van hout en is de nagellakvlek nog nat? Veeg zoveel mogelijk nagellak weg met bijvoorbeeld een lepel of een schilmesje. Maak een oude lap nat met alcohol en wrijf hiermee op de houten vloer. Laat de alcohol verdampen en maak de vlek schoon met wat lauw water.

Lees ook: Nagels sneller laten drogen: de 5 beste trucjes

Beeld: iStock