Waarom je nagellak NOOIT moet schudden

Make-up door Daniëlle

Het klinkt heel voor de hand liggend: wanneer je je nagels gaat lakken is vaak het eerste wat je doet het potje schudden. Vaak staat deze instructie op de achterkant van het potje, maar gek genoeg is dit juist iets wat je niet moet doen. Waarom? Wij leggen het uit.

Lees ook: Hoe vaak moet je je spijkerbroek eigenlijk wassen?

Belletjes

Na het lakken van je nagels ben je er vast wel eens achtergekomen dat er wat luchtbelletjes op je nagels ontstaan. Dit kan deels dus komen omdat je het potje hebt geschud. Niet doen dus! De belletjes kunnen zorgen voor beschadigingen en zien er - natuurlijk - niet mooi uit op je net gelakte nagels. 

Rollen

Om van deze luchtbelletjes in jouw nagellak af te komen, kun je in plaats van het potje schudden beter het potje zachtjes over je hand laten rollen. Zo kan de lak zich wel mengen, maar ontstaan er verder geen luchtbellen. Daarbij is het ook belangrijk dat je niet te veel en te dikke lagen op je nagels lakt. Hierdoor kunnen ook bellen ontstaan en dat is zonde! Als je wel meerder laagjes opdoet, wacht dan tot de eerste laag helemaal droog is. Weinig geduld? Gebruik deze quick dry drops

 

Lees ook: Huh? Kan nagellak ervoor zorgen dat je aankomt?