De dag van de week waarop je geboren bent, onthult iets over je

Psyche & spiritualiteit door Angel

Inmiddels weet (bijna) iedereen wat zijn of haar sterrenbeeld is. En wat het zegt over je persoonlijkheid of liefdesleven. Wist je dat de dag waarop je geboren bent, ook iets over je vertelt?

Dag wanneer je geboren bent, zegt iets over je

Lees ook: Deze edelstenen passen bij jouw sterrenbeeld

Oorsprong

Waarom heet maandag eigenlijk 'maandag'? En waarom zondag 'zondag'? De dagen zijn niet zomaar verzonnen. De dagen van de week zijn naar planeten genoemd of andere sterren in hellenistische astrologie. Dit is een astrologische traditie die werd ontwikkeld in het hellenistische Egypte en in de regio rond de Middellandse zee, met vaak Griekse teksten.

Betekenis van de dagen

Eigenlijk klinkt het best logisch: maandag staat voor de maan. Dinsdag, ook wel martes, mardi of martedi genoemd, staat voor romantische talen. Woensdag is genaamd naar de planeet Mercurcius (mercredi in het Frans) en donderdag staat voor Jupiter. Dan heb je vrijdag, deze dag staat voor Venus. En zaterdag is genoemd naar de planeet Saturnus. Tot slot is er natuurlijk ook nog zondag. En die staat voor de zon, maar wist je vast al. Maar wat zegt het precies over jou? Seth Vermilyea (medium, numerologie expert, tarot kaartlezer en heldervoelend) vertelt hier meer over aan Bustle. Duik in de kalender van je geboortejaar en check op welk dag van de week je bent geboren.  

Maandag

Omdat maandag door de maan wordt geleid, betekent dit dat vriendelijkheid heel belangrijk voor je is en dat je gericht bent op je familie. De meeste mensen die op maandag zijn geboren zijn gevoelig, lief en flexibel. Je bent ook een beetje moederlijk. “Deze mensen maken de tijd om keuzes te maken, laten zichzelf en anderen zien op een mysterieuze manier én ze zijn van nature paranormaal begaafd,” aldus Seth. 

Dinsdag

Ben jij op dinsdag geboren? Dan heb je een vurig en vechtende spirit. Je bent dapper, ongeduldig, energiek, actief en gedreven om succes te hebben. Je zit vol met genade.

via GIPHY

Woensdag

Mercurius is een planeet die vernoemd is naar de Romeinse god Mercurius. Het is de god van financiën, reizen en communicatie. Wanneer je op woensdag bent geboren, ben je erg goed in communiceren. Je bent een beetje nonchalant, maar zeker veelzijdig. “Je bent een echte doorzetter die naar verschillende opties blijft zoeken, tot je zeker weet wat het beste bij je past,” meent Seth.

Donderdag

De dag die ook wel naar Jupiter wordt genoemd, staat voor optimisme en genialiteit. Mensen die geboren zijn op deze dag, kunnen zichzelf goed onder controle houden in een situatie en zijn goed in management en de rol van leider.

via GIPHY

Vrijdag

Vrijdag is bepaald door Venus. De planeet van de liefde, balans, schoonheid en romance. De Friday babies zijn sociaal, artistiek en geobsedeerd met schoonheid en liefde. Soms zijn deze mensen wat narcistisch ingesteld. 

Zaterdag

Zaterdag komt van Saturnus. Dit is de god van rijkdom, vrijheid en landbouw. Dit betekent dat je een harde werker bent en erg streng kan zijn. Je hebt meestal alles goed onder controle.

via GIPHY

Zondag

Lucky you! Als jij op zondag bent geboren, dan ben je creatief, vrolijk, een beetje brutaal en luidruchtig. Volgens Seth ben je vaak opzoek naar iets dat opvalt tussen de mensen. Je wilt in de belangstelling staan. Omdat zondag de start van de week is, ben je vaak ook een natuurlijke leider.

via GIPHY

Lees ook: Extra motivatie nodig? 30 nieuwe affirmaties waardoor jij je dag gaat knallen