Seks & relaties / Seks
Seks

Wat je moet vermijden voor de seks

Bepaalde voedingsmiddelen of medicijnen kun je beter vermijden voordat jullie een potje gaan seksen. Ook scheren kun je beter uitstellen. Zo zijn er nog meer dingen die je beter niet doet vóór het rollenbollen. Je wilt natuurlijk een ontspannende, zorgeloze start maken als jullie in de mood zijn. Als je deze dingetjes vóór de seks vermijdt, komt het goed.

vermijden voor seks

Lees ook: Wow! Dit doen hooikoortspillen met je seksleven

Scheren

Vanavond een hot date? Dan scheren we vaak diezelfde dag. Dan heb je natuurlijk het gladste resultaat. Dit kun je toch beter niet doen. We weten allemaal dat je door scheren kleine bultjes krijgt, soms ook wat sneetjes. Dit zorgt ervoor dat je huid gevoeliger is dan normaal, dus loop je sneller infecties op. Misschien is het toch beter om het een dag eerder te scheren.

Antihistaminica

Heb je hooikoorts of andere allergieën? Dan neem je waarschijnlijk antihistamine pillen in. Dit onderdrukt hooikoorts- en allergieklachten. Hoewel het goed tegen hooikoorts werkt, kan het medicijn ook je vagina uitdrogen. Niet heel handig voor de seks. Gelukkig is er nog altijd glijmiddel als je geen andere keuze hebt. Helemaal geen vervelende oplossing, toch?

Zoet eten

Voedingsmiddelen met suiker erin kunnen sneller leiden tot een schimmelinfectie. Goed om te weten als je gevoelig bent voor een schimmelinfectie.

Alcohol

Door alcohol kun je sneller in de mood komen, maar het zal nog langer duren voor je klaarkomt. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Een glaasje kan natuurlijk geen kwaad, als het er maar niet te veel worden.

Pittig eten

Spicy maaltijden eten op een date? Dit kun je beter laten staan. Je krijgt er een opgeblazen buik van en je laat sneller scheetjes. Ook kan het pittige eten aan je mond en handen blijven zitten, het is als het ware ‘ingetrokken.’ Ook niet fijn voor je partner als jullie down there bezig zijn.

Lees ook: Zo zie je aan het gedrag van je date of degene goed in bed is