Seks & relaties / Seks
Seks

Minder zin in seks? Deze 5 voedingsmiddelen kunnen ermee te maken hebben

Seks kan heel sensueel en fijn zijn als we er zin hebben. Soms zijn er van die momenten dat je er gewoon minder zin hebt. Dat is is helemaal oké. Als dit vaker voorkomt dan je zou willen, kun je naar je eetpatroon kijken voor de oorzaak en oplossing. Er zijn best veel voedingsmiddelen die je seksdrive écht omlaaghalen. 

voedingsmiddelen minder zin in seks

Lees ook: 5 vrouwen over hun slechtste seks ooit

Eetpatroon

Hoe gek het ook klinkt, sommige voedingsmiddelen kunnen negatieve invloed hebben op je zin in seks. Er is veel onderzoek gedaan door PLOS ONE, PubMed en New Medical Life Sciences hierover. Deze voedingsmiddelen en dit drinken kun je beter vermijden of verminderen als je iets wilt doen aan een seksdrivedip.

1. Veel vezels

Vezels zitten in voedingsmiddelen zoals sojaproducten en peulvruchten. Die sojaproducten zijn goed voor je vezelinname, maar iets minder goed voor je seksdrive. Als je veel vezels binnenkrijgt, dan heeft het invloed op je opwinding. Dat komt door fyto-oestrogenen. Het is een stof die verbonden is aan het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Bij te veel vezels wordt het stuk moeilijker kan worden om een lekker spannend avondje te hebben.

2. Koffie

Huh?! Koffie kan ook zorgen voor minder zin in seks. Niet van één kopje zwarte koffie, maar van grote hoeveelheden: je krijgt letterlijk een overdosis cafeïne. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in een ‘stressmodus’ komt. Niet al te goed voor de seks dus.

3. Pepermunt

Een lekker Smintje nemen voor een frisse adem en een lekkere smaak. Kan geen kwaad, toch? Zolang je niet te veel neemt. Deze frisse snoepjes worden gemaakt op smaak met menthol. Als je te veel menthol binnenkrijgt, kan je testosteronniveau dalen. Daardoor daalt je opwinding dus ook. Oops.

4. Zout

We weten sowieso dat voedingsproducten met te veel zout niet goed voor je zijn. Door te veel zout stijgt je bloeddruk. Een te hoge bloeddruk heeft een negatief effect op de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen. En dat is nodig om opgewonden te raken.

5. Suikers en vet

Te veel suiker en vet is ook niet goed voor je seksdrive. Je oestrogeenspiegel stijgt en het niveau van het hormoon testosteron daalt. Door de schommeling heb je vaak minder zin in een wip.

Zolang jij en je partner niet te veel van alles nemen, kun je op dat hete avondje rekenen.

via GIPHY

Lees ook: Orgasme vertragende sprays en condooms: werken ze echt?