Dit zijn de vier soorten piemels 

Intiem door Angel

Geen één piemel is hetzelfde. Ze komen in verschillende maten én soorten. Er is een expert die er uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan: hij vond precies uit welke categorieën er bestaan voor de penis. Kende jij deze vier soorten al?

Lees ook: 7 vragen over piemels die je niet durft te googelen (+de antwoorden)

De soorten

Entertainmentsite Buzzfeed ging samen met uroloog David Shusterman op onderzoek uit op het gebied van het mannelijk lid. Als uroloog heeft David veel piemels voorbij zien komen. Hij wist ze allemaal in vier soorten in te delen.

1. Gebogen

De meeste piemels zijn niet helemaal recht, maar wijzen een beetje omhoog. Dat komt door een stukje bindweefsel, dit zorgt ervoor dat de penis aan de bekken vastzit. Bij de meeste mannen is die zo’n vijf tot tien graden ‘gebogen’. David heeft de curve bij zo’n 10 tot 20 procent van de mannen voorbij zien komen.

2. Groot uiteinde

Deze pielemuis is aan het einde breder én dikker zijn dan aan het begin. David zegt dat ongeveer 20 procent van de piemels die hij heeft gezien, er zo uitzien.

3. Extreme buiger

Dit is een bijzondere piemelsoort. Een lichte curve in de piemels is niet erg, maar als het echt heel krom is (zoals dertig tot zestig graden) wijst dat op een probleem. Dit heet de ziekte van Peyronie. Wat gebeurt er precies wanneer iemand deze ziekte heeft? Dan trekt de penis krom als het stijf wordt, door een ontstoken weefsel. David raadt aan om dan een bezoekje aan de dokter te brengen. Ook als de penis lijkt op een zandlopertje: als het in het midden smaller is dan aan het begin en de top.

4. De aubergine

Deze categorie zijn écht als de aubergine emoji : breed aan het begin en smal aan het einde.

Lees ook: Dit wist jij nog niet over sperma