Skeeleren is back! Dit zijn de voordelen 

Vrije tijd door Angel

Ben je het wandelen en fietsen beu? Een leuke en sportieve activiteit die eruit springt is skeeleren! Heb jij nog skeelers in de kast liggen? Ga ze vooral weer gebruiken en ga lekker de hort op. Behalve dat je lekker buiten bent, kun je ook nog aan je conditie werken. Er zijn nog zoveel meer voordelen aan deze activiteit. 

skeeleren is back voordelen activiteit

Lees ook: 4 sporten die je thuis kunt beoefenen

Opfrissertje

Ah, skeeleren! Krijg jij er ook spontaan zin in? Wat als je weer eens een leuk rondje willen skeeleren? Het is natuurlijk weer even wennen na zo’n lange tijd terug. Of je begint net, dan is het in beide gevallen handig om bescherming te dragen. De knie, pols en elleboog zijn de plekken waar je het snelst een schrammetje kunt oplopen. Daarom is het ook verstandig om beschermers te dragen. En natuurlijk bescherming voor je hoofd: een helm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl)

Billen Buik Benen

Door te skeeleren verbeter je je conditie en balans. Maar dat is niet het enige: je krijgt er sterke benen en armen door, een krachtige core en je werkt ook aan je booty! Je traint dus letterlijk je hele lichaam.

Verschil tussen hardlopen en skeeleren

Je traint meer spieren tijdens het skeeleren omdat je je benen naar buiten duwt in plaats van naar achter, zoals bij hardlopen. Ook is het ideaal voor mensen met zwakke enkelbanden of knieën: de schokbelasting is 50% minder groot dan bij hardlopen. Dus kun je minder snel een blessure oplopen.

Actieve verbranding

Je verbrandt dus bijna net zo veel calorieën tijdens het skeeleren als het hardlopen. Als je 30 minuten skeelert verbrand je ongeveer 210 calorieën. Bij hardlopen ligt dit ongeveer rond de 240 calorieën per uur. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in Harvard Health Publications.

Samen is leuker

Er is niks mis mee om in je eentje een rondje te skeeleren.  Als je gezelschap wilt kun je altijd iemand meevragen. Neem bijvoorbeeld je broer, zus of vriend(in) mee. Het is ook een leuke activiteit om samen te doen in plaats van in je eentje.

Pas wel op dat je goed voor je uit kijkt, dan kun je op tijd reageren op het verkeer.

Snelle tips

  1. Goed vooruitkijken: Zo voorkom je een lelijke val.
  2. Je houding: het is belangrijk dat je een beetje door je knieën zakt. Dit zorgt voor beter balans en val je minder snel.
  3. Remmen: neem hier goed de tijd voor om het onder de knie te krijgen, op een rustige plek.

En skeeleren maar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl)

Lees ook: Wat is het beste om te doen? Voor of na het eten hardlopen?