Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Rijstwater is het geheim om je haar sneller te laten groeien

Ja, het is echt zo! Rijstwater is een wondermiddel. Het stimuleert de haargroei en het maakt je haar steviger. Nog een pluspunt: waarschijnlijk heb je alle benodigdheden al in huis liggen. Maar hoe werkt dit precies?

Lees ook: Wow! Je haar wassen met deze frisdrank zorgt voor extreem veel volume

Wat is het?

Rijstwater is het water waarin je de rijst kookt. Voor dit middeltje hoef je het overigens niet te koken. Het maakt niet uit welke rijstsoort je gebruikt. In het overgebleven water zit een stofje inositol, een vitamine die het haar versterkt. Deze vitamine zit vaak in producten tegen kaalheid of dunner worden van het haar. Ook stimuleert het de haargroei en bevat het mineralen, eiwitten en antioxidanten. Rijstwater zorgt er ook voor dat je haar minder breekbaar wordt, het zorgt voor meer elasticiteit van het haar. 

Hoe maak je rijstwater?

Om het rijstwater te maken heb je een aantal dingen nodig: rijst, een kom en een eetlepel. Er zijn geen vaste regels om het rijstwater te maken, dit is geheel persoonlijk. Als je meer rijst wilt gebruiken, neem je ook meer schepjes. Dit geldt ook voor het water wat je aanvult.

Om te beginnen was je de rijst met koud water. Dit is een belangrijke stap, want anders loop je het risico dat er nog stof of ander vuil achterblijft in het water. Neem van de gewassen rijst twee eetlepels. Dit doe je in een kom en vervolgens voeg je twee glazen water toe. Roer de rijst door het water heen, dit zorgt ervoor dat alle vitamine stoffen loskomen. Hoe langer je het laat intrekken, hoe meer vitaminen. Neem hiervoor ongeveer een half uur aan. Als je na het halfuurtje een witte laag water ziet, is alles goed gemixt. Laatste stap: zeef de rijst uit het water. 

Hoe gebruik je het?

Je kunt dit tijdens het douchen gebruiken, nadat je je haren met shampoo en conditioner hebt gewassen. Gooi het rijstwater over je haren heen. Masseer het stevig op je hoofdhuid zodat het goed intrekt. Dit goedje hoef je niet uit te spoelen, maar laat je lekker erin zitten. Easy peasy!

Lees ook: 6 redenen om over te stappen op vegan cosmetica