Zo voorkom je donkere oksels na het scheren

Lichaam door Chloe

Ken je die frustratie? Na de oksels weer mooi gladgeschoren te hebben zie je nog overal donkere plekken. Het is geen haar, maar het kan er vanaf een afstandje nog wel zo uitzien. Heel vervelend dus, want je scheert niet voor niets de haren weg. Gelukkig hebben de oplossing tegen donkere oksels.

donkere okselsLees ook: Waarom skin icing goed voor je huid is

De oorzaak van donkere oksels

Dat je donkere plekken onder je oksels hebt is niets geks. Eén op de drie vrouwen heeft hier namelijk last van. En dat betekent niet dat een derde van de vrouwen onhygiënisch is of zo, nee. Je kan er vrij weinig aan doen. Bij sommige vrouwen is het namelijk genetisch bepaald. Dit komt vooral voor bij vrouwen met een donkere huidskleur. Verder kunnen ook diabetes, medicijngebruik, overgewicht of deodorant een oorzaak zijn van de donkere plekken.

Scheren

Kreeg jij in de loop der jaren de plekken pas of werden ze steeds heftiger. Dan kan het ook gekomen zijn door het scheren zelf. Een scheermesje zorgt er namelijk voor dat je huid heel lichtjes beschadigt. Hierdoor ontstaat er een kleine verdikking, waardoor je huid ook wat donkerder wordt. 

Zo kom je er vanaf

Wil jij er nou zo snel mogelijk vanaf? Dat kan door te kiezen voor een verzorgende deodorant. Ga dus niet gelijk voor het lekkerste geurtje, maar check ook even of deze goed is voor je huid. Ook kan je wanneer je je oksels altijd scheert, eens proberen ze te waxen. Mocht je dit toch niet zo zien zitten, gebruik dan altijd een scheermesje op de juiste manier. Zorg voor een schoon en scherp mesje. Voordat je deze gebruikt is het goed om je oksels even te scrubben. Gebruik hiervoor een fijne scrub. Hiermee gaan makkelijk alle dode huidcellen en haartjes weg. Het kan namelijk ook zijn dat de plekken worden veroorzaakt door kleine stoppeltjes. Met deze methode zou je dan direct resultaat moeten zien.

Beeld: iStock

Lees ook: Wat betekenen die kleine rode vlekjes op je huid?