Waarom skin icing goed voor je huid is

Lichaam door Sanne

Ice ice, baby! Laat alle verschillende potjes crème maar staan. Voor een goede skincare routine heb je ijs nodig. Say what? Ja, je leest het goed. Supermodel Irina Shayk laat zien hoe je dit klusje klaart op het Instagramaccount van Vogue. Maar waarom is dit zo goed voor je huid?

skin icing goed voor je huid

Lees ook: Dit is jouw ideale huidverzorgingsroutine in slechts 3 stappen

Verbetering van bloedcirculatie

Je hebt misschien al wel eens gehoord dat een koude douche goed voor je is. Skin icing werkt in principe hetzelfde. Je verkoelt de huid door middel van ijsklontjes en laat je huid weer opwarmen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je lichaam herstelt van de kou.

Een frisse uitstraling

Eindelijk weg met die wallen en donkere kringen onder je ogen. Skin icing gaat de zwelling tegen waardoor jouw kringen minder zichtbaar worden, ideaal! Nog een tip: meng wat komkommersap met de ijsklontjes. Dit zorgt voor een nog beter resultaat!

Geen rimpels

Voorkomen is beter dan genezen, right? Skin icing werkt goed om rimpels te voorkomen, máár het zal ook deels je huidige rimpels verminderen. Misschien lukt het nu dan eindelijk om tien jaar jonger geschat te worden… Of vijf jaar, dat is ook al leuk.

Je huid wordt egaler

Skin icing vermindert puistjes, vlekken en roodheid van de huid. Yes, dat willen we, zeker! Bye, bye, irritante rode gloed. Ook verkleint het je poriën. Best een handige basis als je make-up draagt.

Wat heb je nodig?

Het fijne aan deze skin icing-trend is dat je het helemaal zelf kunt voorbereiden en uitvoeren. Tijd om je afspraak bij schoonheidsspecialiste te cancelen. Het enige wat je nodig hebt is water, een ijsblokvorm en eventueel extra ingrediënten als: groene thee, komkommersap, rozenwater, citroen of kamillethee.

Hoe werkt het?

Als eerst maak je natuurlijk de ijsklontjes. Wanneer je huid schoon is en de ijsklontjes zijn ready to use, is het tijd om te beginnen. Je kunt de ijsklontjes wikkelen in een washandje, dit is zeker aan te raden als je een gevoelige huid hebt. Wacht tot het ijsklontjes iets zijn gesmolten voordat je ze op je gezicht zet. Draai de ijsklontjes in een cirkelvormige beweging over je gehele gezicht. Let op: niet te lang op één plek. Geef extra aandacht aan de huid onder je ogen en de plekken waar je vaak puistjes of vlekken hebt. Na ongeveer vijf minuten ben je klaar. Smeer eventueel nog wat vochtinbrengende crème op je huid en wat make-up als je dat wilt. Ready to start the day!

Lees ook: Zo bereid je je huid voor op de lente