10 celebs die open zijn over hun vruchtbaarheidsproblemen

Kinderwens door Angel

Niet iedereen kan op de natuurlijke manier een kindje krijgen. En dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Vooral als mensen om je heen moeiteloos aan gezinsuitbreiding beginnen. Het is een zwaar en pijnlijk onderwerp dat nog steeds als taboe wordt gezien. Gelukkig wordt er steeds meer over gesproken door verschillende celebs om bewustwording te creëren.

Lees ook: Heftig! 1 op de 5 moeders zegt dat bij bevalling fouten zijn gemaakt

 

1. Kim Feenstra

Kim had altijd al een kinderwens, maar kon niet zwanger worden op de natuurlijke manier met haar vriend Stanley. Het model praatte hier ook openhartig over in haar docuserie LIFE OF KIM: “Ik hoef me er toch niet voor te schamen? Als wij zwanger willen worden, dan moeten we daarvoor naar het ziekenhuis. Zo is het en niet anders. Ik ben niet de eerste, maar zeker ook niet de laatste die dit overkomt. Ongeveer een op de vijf stellen heeft moeite om zwanger te worden, maar je hoort er vrij weinig over in je omgeving. Het is echt een taboe om het er over te hebben en ik begrijp eigenlijk niet waarom. Ik heb er niet voor gekozen om niet op een natuurlijke manier zwanger te kunnen worden, om naar het ziekenhuis te moeten voor onze kinderwens. Gelukkig leven we in een tijd waarin veel mogelijk is.”

Na een succesvol IVF-traject raakte ze zwanger. In november 2020 kwam haar zoontje Brooklyn ter wereld.

 

2. Khloé Kardashian

Ook Khloé is openhartig over haar vruchtbaarheidsprobleem. Ze wil heel graag nog een broertje of zusje voor haar dochter True. In het laatste seizoen van Keeping Up with the Kardashians vertelde Khloé al dat ze haar eitjes wilde invriezen, voor het IVF-traject. Helaas bleken haar eicellen niet sterk genoeg. Ze moeten gelijk worden bevrucht met sperma om embryo’s te maken. Tot heden zijn Khloé en haar vriend Tristan hier mee bezig.

 

3. Yolanthe Cabau

Toen Yolanthe nog een relatie met Wesley Sneijder had, hadden zij alle twee een grote kinderwens. Yolanthe heeft een intensieve hormoonbehandeling gevolgd. Na de behandeling kon ze op de natuurlijke manier zwanger worden. Inmiddels is hun zoontje Xess Xava vijf jaar.

 

4. Beyoncé

Beyoncé vertelde in haar documentaire Life is but a dream over haar miskraam. Dit gebeurde nog voordat ze dochtertje Blue Ivy had gekregen. Bij de eerste echo hoorde ze nog de hartslag van haar ongeboren kindje. Tijdens de tweede echo kwam het slechte nieuws: er was geen hartslag meer te horen. Beyoncé heeft als deel van de verwerking het lied “Heartbeat” geschreven. Inmiddels hebben Beyoncé en Jay-Z dankzij IVF dochter Blue Ivy en de tweeling Sir en Rumi ter wereld gebracht.

 

5. Shay Mitchell

De Pretty Little Liars-actrice deelde in 2019 het verdrietige nieuws dat ze in 2018 een miskraam heeft gehad. Destijds in 2019 postte Shay een foto van de echo, met een gebroken hart erbij op haar Instagram Story. Shay was enorm dankbaar voor de steun die ze kreeg van haar volgers: “De liefde en steun die ik van mijn volgers krijg maakt me ontzettend blij, vooral op donkere momenten zoals dit, toen ik het kind verloor van mijn dromen.”

Inmiddels heeft Shay een 1-jarig dochtertje, Atlas Noa. Vanwege de miskraam vond ze het enorm moeilijk om het zwangerschapsnieuws te delen, omdat het misschien weer mis kon gaan.

 

6. Courteney Cox

Courteney heeft verschillende miskramen gehad, ook terwijl ze in Friends speelde. “Soms denk ik terug aan deze tijd, dat Rachel ging bevallen van Emma. Dat het zo verschrikkelijk was om alsnog grappig te moeten spelen, terwijl ik zelf net een miskraam heb gehad,” aldus Courteney. Ook vindt ze het belangrijk dat er openlijk over miskramen wordt gepraat. “Ik heb veel miskramen gehad en ik denk dat dit niet iets is om over te zwijgen. Juist omdat dit helaas vaker gebeurt. Het is belangrijk om zulke dingen hardop te zeggen, zodat mensen weten dat ze niet alleen zijn.” Na zeven miskramen lukte het Courteney wel om zwanger te worden, dankzij het IVF-traject.

 

7. Gabrielle Union

Door de baarmoederaandoening adenomyose, kon Bring it On-actrice Gabrielle Union niet op de natuurlijke manier zwanger worden. Gabrielle en haar man Dwyane probeerden al jarenlang een kind te krijgen en zijn dan ook twee IVF-trajecten ondergaan. In haar boek We’re going to need more wine vertelt ze over haar vruchtbaarheidsprobleem: “Drie jaar lang is mijn lichaam gevangene geweest. Alleen maar proberen om zwanger te worden. Of het bleef bij een begin van het IVF-traject, dan weer in het midden of ik stopte met deze behandeling.”

Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een draagmoeder om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. In 2018 kregen ze hun eerste dochtertje genaamd Kaavia James Union Wade!

 

8. Tyra Banks

Ook supermodel en presentatrice van America’s Next Top Model vertelde over haar IVF-traject. Het was zeven keer mislukt en daarna koos ze voor een draagmoeder. Ze is dolgelukkig met haar zoontje York, maar ze vindt het nog steeds lastig dat het haar zelf niet lukte. Ze deelt haar gevoelens in een interview met FABLifeShow. Vragen zoals “Waarom heb je geen kinderen?” viel heel zwaar voor haar. Tyra antwoordde dan ook: “Je weet niet waar ik doorheen ga, je hebt echt geen idee.”

 

9. Kim Kardashian

Kim heeft een paar moeilijke zwangerschappen meegemaakt. Toen zij zwanger werd van haar dochter North, kreeg ze te maken met zwangerschapsvergiftiging. Haar organen hielden er langzamerhand mee op. Om dit te verhelpen moest ze zo snel mogelijk bevallen. Na ruim 34 weken onderging Kim een spoedbevalling.

De eerste zwangerschap liet haar niet weerhouden: ze wilde heel graag nog een kind en werd twee jaar later weer zwanger van haar zoontje Saint. Opnieuw kreeg ze last van zwangerschapsvergiftiging. Juist omdat dit zo heftig is voor het lichaam en fataal zou worden, besloten de doctoren niet weer een embryo te plaatsen voor Kims volgende zwangerschap. Dus heeft zij samen met (inmiddels ex-man) Kanye West besloten om een draagmoeder te nemen voor de laatste twee kinderen.

 

10. Chrissy Teigen

Chrissy Teigen, model en echtgenote van John Legend kampt al jaren met vruchtbaarheidsprobleem. Na zoveel jaar proberen op de natuurlijke manier, is het stel overgestapt op het IVF-traject. Dankzij IVF hebben zij een dochtertje en een zoontje gekregen. De derde zwangerschap was erg moeilijk voor het koppel, het was een miskraam. Ook hierover heeft Chrissy over het verdrietige nieuws gepost op Instagram. 

 

Lees ook: Dit wist je nog niet over een miskraam

Beeld: BrunoPress