Dit is jouw perfecte vakantie op basis van jouw sterrenbeeld

Vrije tijd door Daniëlle

Laten we eerlijk zijn: hoe heerlijk zou het zijn binnenkort weer op vakantie te gaan? Helaas is het nog steeds de harde realiteit en wordt er nog steeds streng afgeraden te reizen buiten Nederland. Dit betekent echter niet dat we kunnen nadenken over onze droomvakantie. Heb je alleen geen idee waar naartoe? Laat de sterren spreken. 

Lees ook: Deze spannende thriller op Netflix past het beste bij jouw sterrenbeeld

1. Ram

Met het Ram-seizoen dat net begonnen is, is een fijne vakantie voor ons hardwerkende vuurteken Ram wel zo prettig. Een Ram kan zich het best vermaken op een vakantie waar veel activiteiten plaatsvinden, zowel op het water als op het land of in de lucht. Één ding is belangrijk voor een Ram: er moet iets te doen zijn, al is het maar wandelen. Een leuke vakantie voor een Ram zal dan ook een trip naar een prachtig land als IJsland zijn.

2. Stier

Één ding is een feit: een Stier houdt er absoluut niet van om uit zijn of haar comfortzone te stappen, dus een actieve vakantie zit er voor dit sterrenbeeld niet in. Een Stier staat er best voor open om actief te zijn, maar uit zichzelf zullen ze het absoluut niet doen. Daarom is een vertrouwd en comfortabel land, waar ze actief kunnen doen als ze dit zelf willen maar ook lekker kunnen luieren, de perfecte vakantiebestemming voor een Stier. Denk aan een land als Duitsland. Een land als Noorwegen is ook perfect.

3. Tweelingen

Tweelingen zijn nieuwsgierig, communicatief sterk en slaan een uitdaging over het algemeen niet weg. Ze zien het liefst alles van de stad of het land dat ze bezoeken en willen alle informatie zo snel mogelijk tot zich opnemen. Of een lange vakantie naar een warm land zo goed is voor een Tweeling is lastig: dit sterrenbeeld heeft namelijk snel last van heimwee en gaat het liefst na een paar dagen alweer naar huis. Een stedentrip bevalt dit sterrenbeeld wellicht wat meer. Wat dacht je van een stedentrip naar Brussel? New York is ook een goede optie: er zijn genoeg mensen waar de Tweeling zich op kan richten.

4. Kreeft

Kreeften zijn in het dagelijks leven erg druk, of dit nu met hun eigen leven of dat van een ander is. Een lekkere vakantie waar ze kunnen relaxen en zonnen is daarom zo af en toe zeker nodig. Kreeften bezoeken vaak de wat warmere landen, zodat ze optimaal kunnen genieten van het warme weer een de rust. Een land als Spanje is daarom ook de perfecte vakantiebestemmingen voor dit sterrenbeeld.

5. Leeuw

Hoe stereotyperend het ook klinkt, Leeuwen zijn niet vies van een beetje luxe en glamour. We gaan er dan ook niet verder omheen draaien: Leeuwen vermaken zich het beste op een luxe bestemming als een hotel of tijdens een city trip. De perfecte vakantiebestemming voor een Leeuw is Londen of Madrid.

6. Maagd

Wie wel eens op vakantie is geweest met een Maagd, herkent het gelijk als we zeggen dat een Maagd vaak de moeder van de groep is. Ook als ze alleen reizen plannen ze de hele reis zorgvuldig in en mag er geen moment voorkomen dat het fout gaat. Een lekke band of een vergeten rugzak: het mag ábsoluut niet voorkomen. Maagden willen zich ook, net als de Tweeling, het liefst lekker kunnen verdiepen in een grote stad en de cultuur. Een vakantie naar bijvoorbeeld Moskou zal ze dan ook erg bevallen. En nee, Maagd, je mag níet de guide zijn.

7. Weegschaal

Voor een Weegschaal hoeft een vakantie niet zo moeilijk te zijn: als er maar een goede sfeer hangt. Maar als een Weegschaal dan één eis op moet noemen, dan is het dat er fijne en rustige mensen moeten zijn. Ook is het belangrijk dat een Weegschaal zichzelf kan zijn, ookal zijn ze in een ander land of een andere stad. Een stad als Parijs of een land als Schotland of Canada is perfect voor dit sterrenbeeld.

8. Schorpioen

Voor een Schorpioen gaat het allemaal om romance, sensatie en nieuwe indrukken. Voor een Schorpioen is een land waar veel unieke culturen zijn dus een prettig vakantieland om te bezoeken. Denk aan Afrika of juist Indonesië. Wij zijn jaloers.

9. Boogschutter

Één van de meest avontuurlijke onder de sterrenbeelden is de Boogschutter. Ze zijn constant on the road in het dagelijks leven, en verlangen hier ook naar tijdens een vakantie. Er is geen specifieke eindbestemming voor dit sterrenbeeld en het gaat puur om plezier, liefde en positieve indrukken. Een road trip is daarom (overduidelijk) de perfecte vakantie voor dit sterrenbeeld. Wat dacht je van een road trip door Amerika of Europa? Of Scandinavië. 

10. Steenbok

Steenbokken zijn harde werkers, dus een vakantie verdient dit sterrenbeeld zeker. Je wilt graag succesvol zijn en bent ambitieus, dus een vakantie waar je omringd bent door deze mensen is alles wat je wilt. Ook ben je allesbehalve vies van wat luxe en rijkdom. Een prettig vakantiehuis, waar je je ook zo af en toe terug kan trekken om even op te laden, is daarom wel zo fijn. Denk aan Frankrijk. Ook een land als Marokko is perfect voor jou. 

11. Waterman

Watermannen zijn ontzettend open-minded, dus willen graag ook een land bezoeken die dit ook uitstraalt. Landen als Finland en Canada zijn perfect voor dit sterrenbeeld: je kunt hier meer dan jezelf zijn én allerlei culturen snuiven - iets wat je ook maar al te graag doet. 

12. Vissen

Het sterrenbeeld Vissen is constant aan het dromen, maar weet niet zo goed wat ze hier mee moeten. Tijd om deze dromen werkelijkheid te maken, Vissen. Pak je bucketlist erbij en bezoek alle landen die je op je lijstje hebt staan, hoe ver of onbereikbaar ze ook zijn. De perfecte vakantiebestemming voor een Vis is een land als Griekenland of Alaska. Meer van de city trips? Dan is een stad als Florence ook perfect voor jou.

Lees ook: Dit vertelt jouw maanteken in astrologie over jouw karakter en emoties