De leukste paasuitjes 2021: 5 x een gezellig coronaproof Pasen

Vrije tijd door Laura D

Pasen komt eraan. Helaas kunnen we niet met de hele familie eropuit. Gelukkig zijn er wel een hele hoop coronaproof to do’s. Ga met je partner of een goede vriendin roadtrippen langs Nederlandse kastelen. Of boek een mooie AirBnb-locatie! Dit zijn vijf paasuitjes die je zelfs tijdens de lockdown kunt doen.

paasuitjes

Lees ook: Coronaproof roadtrip: de 9 mooiste kastelen van Nederland

Fietsen op een tandem

Wat is nou een leuker paasuitje dan samen (vrezend voor je leven) op een fiets zitten? Huur een tandem op bijvoorbeeld de Veluwe en ga een dagje fietsen. Zoek online een mooie fietsroute uit en kies een tandemverhuurder die in de buurt zit van jouw start- en eindpunt. Maak onderweg een paar tussenstops, neem je camera mee en haal een lekkere koffie to go. En dan hopen dat het niet gaat regenen natuurlijk.

tandem

Roadtrip langs kastelen

Stap de auto in! Gooi je tank helemaal vol, zorg dat je een goede meeblèrplaylist hebt en crossen maar. Zoek een mooie roadtriproute bij jou in de buurt, of ga het hele land door om zo veel mogelijk kastelen te bezichtigen. Wij hebben de 9 mooiste al voor je uitgezocht. Hoewel je niet naar binnen kan, is vaak wel een koffie en thee-standje. Ook zijn de kasteeltuinen vaak wel open. Dan kun je even een wandelingetje maken voordat je weer naar de volgende provincie rijdt.

paasuitje kasteel

AirBnB paasuitjes

Bijna alles zit dicht, maar de hotels en de Airbnbs bieden gelukkig wel toegankelijke paasuitjes. Ga eens een uurtje zitten en zoek naar een hotelkamer of een leuk tiny house waar jij even helemaal kunt ontspannen. Om er helemaal een relaxdagje van te maken kun je kiezen voor een whirlpool of sauna.

Online escaperoom

Wie zegt dat paasuitjes saai moeten zijn? Nodig je familie of vrienden uit en boek een online escaperoom uitje! Dit kan gewoon vanuit je eigen woonkamer. Hoe werkt het? Je maakt een Whatsappgroep aan en daar kun je online een spelleider voor huren. Door middel van allerlei foto’s en filmpjes gaan jullie samen allerlei geheimen ontrafelen! Sounds fun, right?

Wandelspeurtocht

Geef eens een leuke twist aan je wandeluitje. Verzin zelf een leuke route of zoek online naar een speurtocht bij jou in de buurt. Zo is er bijvoorbeeld een Street Art speurtocht door de Jordaan, of download een gratis speurtocht of audiotour via de Izi.travel app. Genoeg keuze voor gezellige paasuitjes!

paasuitjes wandelen

Lees ook: Deze cartoons zijn herkenbaar als je een vrouw bent