De 8 leukste podcasts van BN'ers

Vrije tijd door Jeanine

Heb je alle leuke series inmiddels bekeken en ben je toe aan iets nieuws? Podcasts zijn the way to go! Of je nou een lange wandeling maakt of je hele huis gaat schrobben: ze luisteren heerlijk weg. Lachen, gieren, brullen geblazen met deze 8 podcasts van onze eigen Bekende Nederlanders!

podcasts

Lees ook: Podcasts over seks en liefde waar je écht wat van opsteekt

Zelfspodcast

Twee jeugdvrienden die samen een podcast hebben, dat zorgt gegarandeerd voor leuke afleveringen. Zanger Jaap Siewertsz van Reesema en journalist Sander Schimmelpenninck mogen enorm van elkaar verschillen, maar ze hebben een ding gemeen: hun liefde voor zelfspot. Iedere week kun je weer genieten van een heerlijke ronde met hoogte- en dieptepunten, career talk en vooral een goede dosis zelfspot.

Apodcalypse

We kennen Ryanne van Dorst inmiddels allemaal wel. Naast haar werk als presentatrice, actrice, rockgitarist én rockzangeres, maakt ze nu ook nog haar eigen podcasts. Je moet toch wat als je alleen maar thuiszit! Iedere aflevering praat ze – big surprise – over muziek. Ze draait haar favoriete platen en vertelt er een stukje over.

Mattie en Marieke

Het geliefde radioduo Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn ook te luisteren als podcast! Iedere twee weken brengen ze weer een nieuwe aflevering. Samen met regisseur Tom ‘van de Intercom’, nieuwslezer Anne-Marie Rozing en Joe ‘Stagiair van de Show’ bespreken ze alle hoogtepunten.

Effe relativeren

Televisiepresentator Kaj Gorgels nodigt iedere keer weer nieuwe, bekende gasten uit. In Effe Relativeren knoopt hij een casual gesprek aan met Bekende Nederlanders. Een vast onderwerp is er niet en dat maakt het juist zo leuk. Geen thema’s, geen guidelines: gewoon ‘effe relativeren’.

Littekens

Als je een podcast zoekt die wat dieper gaat, dan is dit een hele goede. Iedereen heeft wel littekens, of ze nu fysiek of mentaal zijn, en daar gaat een verhaal achter schuil. In Littekens gaat tv-presentator Wilfred Genee in gesprek met Bekende Nederlanders over hun (on)zichtbare littekens. Wat heeft iemand meegemaakt dat diegene voor het leven heeft getekend? Het levert iedere keer weer hele mooie, diepe gesprekken op.

Man, man, man, de podcast

Hoe mannelijk zijn radiomakers Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren werkelijk? Iedere week komt er een nieuw thema voorbij, zoals geld, drugsgebruik of seks. Dat deze podcast een regelrechte hit is, kunnen we wel zeggen. Je kunt de podcast namelijk ook live meemaken in het theater!

De Zelfhulpboekenclub

Heb jij ook een hele stapel liggen met boeken over zelfontwikkeling? Dan ben je zeker niet de enige. Jasper Demolin en Stijn van Vliet, bekend van Streetlab, kennen het probleem maar al te goed. We hebben nooit tijd om het boek helemaal door te lezen, maar we willen wel antwoord op de ingewikkelde vragen over het leven. Jasper en Stijn komen voor jou to the rescue, want iedere aflevering bespreken ze een nieuw boek met een gast. Da’s nog eens makkelijk.

Marc-Marie en Aaf Vinden Iets

De meest random gedachten komen vaak op de gekste momenten in je op. Dingen waarvan je denkt: ik ben vast de enige die hierover nadenkt. Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius brengen juist die gedachten ter sprake en dat zorgt voor hilarische gesprekken. Waarom heeft de OV-kaart eigenlijk een gele kleur? En wat is het meest afzichtelijke strand in Nederland? De theatermakers en schrijvers bespreken werkelijk van alles. Wat wordt dit keer hun eindoordeel?

Lees ook: 6 x spannende misdaad podcasts