Lifestyle / Media
Media

Podcasts over seks en liefde waar je écht wat van opsteekt

Move over, Netflix! Naast streamingdiensten, zijn podcasts hét ding van 2020/2021 geworden. Tijdens het wandelen, schoonmaken of koken: het is heerlijk om een spannende of leerzame podcast op te zetten om de tijd te versnellen. Wil je wat nieuws leren op het gebied van seks en liefde? Check onze 5 luistertips.

podcasts liefde seks

Lees ook: De beste erotische podcasts van 2020

1. Where Should We Begin? with Esther Perel

In elke relatie kom je struikelblokken tegen. Discussies over geld, gebrek aan vertrouwen en een veranderend seksleven... Eén ding is zeker: je relatieproblemen zijn niet uniek. In Where Should We Begin? volg je de gesprekken van beroemde psychotherapeute Esther Perel met stellen en hun herkenbare issues. Er zijn maar liefst vier seizoenen, dus genoeg te beluisteren. Dat hoeft gelukkig niet op chronologische volgorde. Kies gewoon welke onderwerpen jou aanspreken.

2. Jurre's Date

De YouTube-serie Jurre's Date verschijnt ook in podcastvorm, handig voor als je on the go bent. Jurre Geluk interviewt elke aflevering een bijzondere iemand over zijn of haar leven. Zo krijg je een boeiend kijkje in het leven van onder andere een vrouwelijke pedofiel, een intersekse persoon en een slachtoffer van een pooier.

3. K(l)etspodcast

Esther, blogger bij LotteLust, neemt je elke week mee in haar onvoorspelbare leven als single in Amsterdam. Wekelijks praat ze met een gast over thema's als vreemdgaan, porno, sletvrees, huidhonger, daten met cultuurverschillen en meer. Niks blijft onbesproken. Es en haar co-hosts zijn niet bang om de vieze lakens buiten te hangen. En dat zorgt hilarische, maar ook kwetsbare momenten. Je ontdekt al snel: smaken verschillen enorm op het gebied van seks en relaties en dat is juist zo leuk.

4. Guys We F****d

Jep, je vermoeden klopt: in deze podcast interviewen vrouwen mannen met wie ze het bed hebben gedeeld. Corinne Fisher en Krystyna Hutchinson nodigen elke week een ex uit. Elke aflevering van Guys We F****d is weer anders. Soms komt er een hilarisch verhaal uit, soms is het opwindend. 

5. Couple goals

Altijd al eens willen weten 'hoe het nou bij anderen gaat'? Mandy Woelkens en haar joyfriend Roos (op Instagram beter bekend als Thorn Vineyard) interviewen elke aflevering een ander stelletje. Hoe leerden ze elkaar kennen? Waar maken ze ruzie over? En wat zijn hun couple goals?

Lees ook: Dit waren de 12 beste podcasts van 2020