Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Wow: zoveel zijn sommige Pokémon-kaarten nog waard

Wilde jij die oude verschrompelde kaarten in de papierpak gooien, dan loop je een flink zakcentje mis. Je gelooft het misschien niet, maar de duurste Pokémon-kaart is 90.000 euries waard... Hallo, hé!

Lees ook: Bingen maar! Alle 6 seizoenen van Dawson's Creek kun je nu streamen

Hype

In de jaren 90 was het ruilen in Pokémon-kaarten net zo populair als het gebruik van TikTok anno 2021. Enorm populair dus. Had je toen een verslaving in het verzamelen van dé beste kaarten, dan heb je nu waarschijnlijk een welvarende collectie opgebouwd. Een belangrijke vereiste om te weten bij de waarde van de kaarten, ze moeten in uitstekende staat verkeren. Een kaart wordt gerankt van 1 tot 10 op basis van de ‘Professional Sports Authenticator’. 

Money, money, money

Nu vraag je je natuurlijk af of jij de gelukkige bent in het bezit van dé duurste Pokémon-kaart. Trommelgeroffel… De enorm zeldzame collectors item is de ‘Pokémon Illustrator’. Er zijn er slechts 39 van te vinden. Met een PSA van 9 is deze kaart 90.000 centen waard. Goeiedag!

Foutje, bedankt

Een andere kaart die er qua waarde ook zeker mag zijn is de Holografische Charizard. Dit item heeft geen zeldzaamheidssymbool, en dat is nou net wat ‘m zo zeldzaam maakt. Snap je het nog? Kaarten die fouten bevatten, zijn een stuk meer waard dan de foutloze. Met een PSA-score van 10 is dit stukje papier 27.000 euro waard.

via GIPHY

Schaduwloos

De meest waardevolle kaarten komen uit de beginperiode van Pokémon en worden schaduwloze kaarten genoemd. Normaal gesproken hebben de Pokémon-kaarten een rand rond het portret en een schaduw aan de rechter- en onderkant. Maar de allereerste items die zijn gemaakt kennen geen schaduw. Een zeldzame, schaduwloze kaart kan 900 euro opbrengen. Ka-ching! Geen zeldzame, maar wel eentje met schaduw? Prima zakcentje, namelijk 45 piek als je PSA-score 9 of 10 is.

Zeldzaam

Nu wil jij natuurlijk graag weten welke kaarten dan zeldzaam. Namen als Lapras, Ditto, Haunter en Aerodactyl kunnen soms wel 40 eurootjes opbrengen. Butterfree, Geodude en Primeape zijn een aantal euro’s waard. Maar elke euro telt!

via GIPHY

Lees ook: Wait, what? Zo oud zijn de Bridgerton-personages (en acteurs)

Bron: HLN