H&M onder vuur vanwege extreem dun model

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Ben jij afgelopen donderdag ook naar H&M gesprint voor de Marni at H&M-collectie? Je bent niet de enige! Maar nu ligt de modeketen onder vuur omdat ze een model heeft gebruikt dat zo dun is, dat ze op een skelet lijkt?
 
De low budget modeketen heeft het model Aymeline Valada ingehuurd voor de promotie van de populaire Marni at H&M-lijn. Maar het model ziet eruit alsof ze elk moment kan instorten met haar extreem dunne lichaam, bleke huid, grauwe haar en holle ogen. Het model draagt daarbij ook nog een jasje met driekwartsmouwen en een kokerrok die haar slanke taille en armen extra benadrukken.
 
Boycotten
De Britse moeder Maria Rowntree uit West-Londen wil haar dochter niet meer bij H&M laten kopen, vertelt ze aan DailyMail. "Het is al erg genoeg dat modebladen een ongezond lichaamsbeeld stimuleren, maar dat had ik niet van een winkelketen als H&M verwacht."
 
Niet bewust
De modegigant verdedigt zichzelf door te zeggen dat ze niet bewust voor graatmagere modellen kiest. "Het was niet de bedoeling om mensen overstuur te maken met deze beelden, we zullen in de toekomst rekening houden met deze opmerkingen", aldus een woordvoerder van H&M.

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat H&M onder vuur ligt vanwege de modellen. Eerder werd bekend dat het bedrijf gebruik had gemaakt van fake modellen voor het tonen van hun collectie, waarbij alleen de hoofden echt waren. 
 
Wat vind jij ervan dat H&M dit model heeft gekozen voor haar Marni at H&M-campagne?