De 5 leukste en handigste apps voor vrouwen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Er is tegenwoordig zo’n gigantisch aanbod aan apps, dat je ongetwijfeld door de bomen het bos niet meer ziet. Niet zo gek dat veel leuke apps dan aan je voorbij gaan. Haal inspiratie uit het onderstaande lijstje met de 5 leukste en/of handigste apps voor vrouwen.

handige leukste apps voor vrouwen

Lees ook: Deze apps zorgen ervoor dat jij een goede nachtrust pakt

1. Stylebook

Je kunt nog zo’n overvolle kledingkast met mooie kleding hebben, het samenstellen van een leuke outfit door de juiste combinaties te maken is minstens zo belangrijk. En dat vereist bepaalde vaardigheden. Gelukkig kan Stylebook je hierbij helpen. Je kunt deze app zien als je persoonlijke stylist. Toegegeven: het kost even tijd om alle items uit je kast op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar je kunt daarna wel in één oogopslag zien of een combinatie werkt of niet. Je kunt je eigen kledingstukken vervolgens ook met items uit de app combineren, die je dan weer meteen kunt aanschaffen. Een andere leuke functie is de kalender, waarmee je je outfits vooruit kunt plannen. Handig voor mensen die ’s ochtends altijd radeloos voor hun kast staan en daardoor steevast te laat komen.

2. Headspace

Als je voor de goedkoopste Sim Only kiest, bespaar je fors op de abonnementskosten. Het is dan een stuk minder erg als je voor het gebruik van een app moet betalen. Soms kan dit het namelijk helemaal waard zijn. Een goed voorbeeld is Headspace. Dit is de beste meditatie- en mindfulness-app die er is, maar er hangt wel een prijskaartje aan: 10 euro per maand. Als je al Spotify Premium hebt (of graag zou willen hebben), kun je de twee apps combineren voor het maandelijkse bedrag van 15 euro. Je bespaart dan 5 euro per maand.

Maar waarom is Headspace nu eigenlijk zo’n goede app? Headspace maakt mediteren heel toegankelijk. Voor mensen die extra motivatie nodig hebben om te mediteren en het liefst begeleide meditaties doen, biedt Headspace absoluut uitkomst. Verder is de app heel gebruikersvriendelijk en wordt er rekening gehouden met persoonlijke behoeften. Ook fijn: de meditaties worden ingesproken door een prettige en rustgevende stem. Ben je al zeer vertrouwd met mediteren, dan heb je er misschien minder baat bij en zijn de kosten too much. De app is juist heel geschikt voor mensen die zich normaliter niet al te veel bezighouden met spiritualiteit. Ben je nog niet overtuigd? Je kunt het altijd zelf uitproberen. De download is gratis en er is een gratis proefperiode van 10 dagen.

3. Fake Call Me

Stel: je hebt een afschuwelijke date en je weet niet zo goed hoe je zo snel mogelijk weg kunt gaan zonder heel onbeleefd te zijn. Dan hoef je niet langer je beste vriendin te vragen of zij je wilt bellen met een ‘noodtelefoontje’, dit kan je namelijk met de Fake Call Me-app gewoon zelf. Deze gratis app werkt heel simpel: je vult je telefoonnummer in en het tijdstip waarop je een telefoontje wilt krijgen. De app belt je vervolgens op het gewenste moment en dat ziet er exact hetzelfde uit als een echt telefoontje. Uiteraard is de app niet alleen geschikt voor dates, maar eigenlijk voor elke nare situatie waaraan je wilt ontsnappen.

4. Goodreads

Voor boekliefhebbers (of vrouwen die graag meer willen lezen) is Goodreads een aanrader. Krijg je altijd van alle kanten boekentips, maar vergeet je die vervolgens net zo snel weer? Je kunt alle boeken die je graag wilt lezen verzamelen in de app. En als je mensen volgt, kun je ook zien wat zij lezen en zo nieuwe boeken ontdekken. Tot slot kun je reviews schrijven én lezen. Dat laatste is wel zo handig als je twijfelt over de aankoop van een boek. De app is gratis voor zowel iOS als Android.

5. Life

Een menstruatie-app kan ontzettend handig zijn. Er zijn inmiddels veel van zulke apps, maar Life biedt het meest. Je kunt hiermee onder andere je menstruatiecyclus bijhouden en herinneringen voor het innemen van de anticonceptiepil instellen. Maar de app is eigenlijk veel meer dan een menstruatie-app. De naam verklapt het al: het helpt je met het leven. Je kunt namelijk ook je gewicht, voeding, vruchtbaarheid, stemming en lichamelijke klachten bijhouden. De app is gratis, maar voor bepaalde functionaliteiten moet je wel betalen.

Lees ook: Deze dingen gaan we missen als corona voorbij is