Menstruatie apps zijn superhandig: dit zijn de beste

Lichaam door Laura

Je menstruatie is nooit een feestje, maar je kunt het wel gemakkelijker maken. Met een dagje bankhangen, een warme kruik en de nieuwe Tony's inderdaad. Ook met een snufje technologie kun je je 'maandelijkse lasten' wat minder... lastig maken. Wij verzamelden de beste menstruatie apps voor jou.

menstruatie apps

Lees ook: Menstruatieblunders: ‘Ik was mijn tampon een paar dagen vergeten’

Menstruatie apps: Clue

Wanneer je ongesteld bent, ben je vaak niet alleen... ongesteld. Naast het 'bloederige' gedeelte, kun je ook last hebben van moodswings, huidproblemen, futloos haar, kramp en weinig energie. Een van de meest veelzijdige menstruatie apps is Clue: je kunt inzicht krijgen in alle soorten veranderingen in je dagelijkse en niet-dagelijkse leven. In de menstruatie app kun je bijhouden hoe je je voelt en wat je voelt en daar krijg je dan een handig overzichtje van. Ook jouw cyclus wordt in kaart gebracht, inclusief je ovulatie, vruchtbare dagen en menstruatiedagen.

Download Clue voor Android en iOS.

menstruatie apps

Menstruatie apps: Eve

Eve is een ogenstrelende app om je menstruatie bij te houden. De app is een kei in voorspellen wanneer je weer elke maand ongesteld wordt. Heel handig dus, als je onregelmatig menstrueert. Ook leuk van de menstruatie app: deze geeft je een daily forecast. Dat is een dagelijks opbeurend berichtje met wat je kan verwachten afhankelijk van waar in je cyclus je je bevindt. Het onderscheidende voordeel van Eve ten opzichte van andere menstruatie apps is de community. Je kunt gouden tips lezen en delen. 

Download Eve voor Android en iOS.

menstruatie apps eve

Menstruatie apps: Glow

De menstruatie app Glow heeft alles om je flow bij te houden. In tegenstelling tot ander menstruatie apps is deze vooral gericht op vrouwen die zwanger willen raken. Glow trackt je ovulatie en vruchtbare dagen om zo de kans op een zwangerschap te vegroten. In de community kun je bonden met andere vrouwen en tips uitwisselen. Wat ook bijzonder is aan Glow, zijn de meditatiesessies die je kunt luisteren. Handig wanneer je je even minder happy voelt.

Download Glow voor Android en iOS.

menstruatie apps

Menstruatie apps: Life

Van alle menstruatie apps biedt Life toch het meest. De app helpt je eigenlijk met (bijna) alles in het leven. Je kunt niet alleen je menstruatiecyclus bijhouden, ook kun je reminders instellen om je anticonceptiepil te nemen. Ook kun je onder andere je gewicht, stemming, irritaties en lichamelijke klachten tracken.

Life kun je gratis downloaden op iOS.

menstruatie apps life

Lees ook: Als je tampon pijn doet: dit kan er aan de hand zijn