Deze dingen gaan we missen als corona voorbij is

Vrije tijd door Sanne

De coronacrisis lijkt soms een grote ellende te zijn, maar vergis je daar niet in. Er zijn naast nadelen ook genoeg voordelen. Oké, we geven toe: wij hebben ook liever dat het straks allemaal achter de rug is. Maar deze dingen ga jij echt wel missen…

corona missen dingen

Lees ook: Waarschuwing op WhatsApp gehad over coronavideo? Geen zorgen: het is een hoax

1. Personal space, please

Voordat je het weet staat iedereen weer in je nek te hijgen in de rij bij de supermarkt. Iedereen heeft haast en wil zo snel mogelijk door. Van afstand is absoluut geen sprake. Ugh… en die zweterige lichamen tegen je aan tijdens een avondje uit heb jij ook absoluut niet gemist. Oh, en vergeet de verplichte drie zoenen bij een verjaardag niet. Die mogen wat ons betreft wel wegblijven. Kunnen we alsjeblieft de anderhalvemeter-samenleving een beetje voortzetten? Bedankt alvast.

2. Comfy outfit

Ooh, wat vinden wij het fijn om de hele dag rond te lopen in een pyjama of een trainingsbroek met een comfy trui. Geniet er nog maar even van voordat je jezelf weer een presentabele outfit hijst. Vergeet je haar niet te temmen.

via GIPHY

3. Meer tijd  

Waar je eerder nog een keer iets nieuws uitprobeerde - want je had toch niets te doen - zit je nu weer vastgeroest in de dagelijkse sleur. Een nieuwe hobby beginnen, dat zit er niet meer bij, want je bent: druk, druk en nog een druk! Corona geeft ons in het algemeen gewoon wat meer tijd. We hoeven niet meer naar kantoor te reizen en weer terug. In plaats daarvan kunnen we gewoon een uurtje langer slapen of beginnen aan nieuwe serie op Netflix.

Lees ook: 10 dingen die gaan gebeuren tijdens een stapavond na coron

4. Nee is oké

Op dit moment wordt het zoveel sneller geaccepteerd als jij ‘nee’ zegt terwijl je eerder altijd te horen kreeg: ‘je kunt toch wel even meegaan?’ Nu, in de lockdown, kun je eigenlijk nergens heen en als dit wel mogelijk is, kun je altijd corona nog als excuus gebruiken. Geniet er nog maar even van. Straks moet je de creatieve excuusjes weer tevoorschijn toveren.

via GIPHY

5. Thuiswerken en online les

Het is misschien een stukje ongezelliger, maar het heeft ook zoveel voordelen. Je kunt langer slapen, want je hebt geen reistijd. Je kunt je werkdag of je college gewoon in bed starten en terwijl je ‘werkt’ draai je even paar wasjes en begin je alvast aan het koken van het avondeten. Lekker in de tijd van je baas.

6. Uitgebreid lunchen

In plaats van een standaard voorverpakt bammetje met kaas of ham, kun jij je een geroosterd(!) broodje rijkelijk beleggen met kaas, avocado met wat peper en zout. Of wat dacht je een lekker broodje met roerei? Hmm… dit gaan wij echt wel missen.

via GIPHY

7. Ongegeneerd gapen met een mondkapje

Je hebt een slechte nacht achter de rug en je kunt je ogen haast niet openhouden. Voor de zoveelste keer moet jij gapen, maar het fijne is… niemand ziet het, want jij hebt een mondkapje op. Heerlijk!

Lees ook: Dit waren de 30 beste corona-memes van 2020

8. Family time

Nergens naartoe kunnen betekent automatisch dat je meer tijd overhoudt voor je familie of huisgenoten. Niet dat zoiets altijd even ideaal is, want soms is het huis echt te klein voor jullie allemaal. Maar wedden dat je dit gaat missen zodra het normale leventje weer begint?

9. Sparen? Wat is dat?

Wanneer je straks alles weer kan en mag, gaat jouw bankrekening in een rap tempo omlaag. Want: het kan en mag weer! Dus we moeten zoveel mogelijk genieten. Sparen, wat is dat?

via GIPHY

10. Lekker niet geforceerd sociaal doen

Het is half negen ‘s ochtends wanneer jij het kantoor binnentreedt. Het liefst loop je direct naar het koffiezetapparaat voor wat broodnodige cafeïne, maar je ziet je collega’s al staan. Luid lachend en ja, hoor de ‘hoe was je weekend?’-vraag kan natuurlijk niet ontbreken. Je hebt helemaal geen zin om sociaal doen op zo’n vroeg tijdstip, maar je wilt wel koffie. What to do? Toen je nog thuiswerkte, kon je gewoon rustig opstarten zonder geforceerd sociaal te moeten doen. Pff.. wat een tijden.

11. Haren wassen? Ach, kan nog wel een dagje

Je hoeft niet meer on top op je doucheschema te zitten, want een dagje extra je haren niet wassen, ziet toch niemand. Kun je lekker langer blijven liggen. Daar houden we van.

Lees ook: Dit waren de 'corona-baby's' die in 2020 zijn gebore