Lifestyle / Media
Media

Waarschuwing op WhatsApp gehad over coronavideo? Geen zorgen: het is een hoax

“Open de video over corona niet, je wordt gehackt!” Dat was de kern van het kettingbericht dat gisterenavond op WhatsApp werd doorgestuurd. Er zou een misleidende video rondgaan over het coronavirus en door het openen van de video zou je telefoon worden gehackt. Gelukkig blijft dit nu helemaal niet te kloppen.

Hoax Whatsapp

Lees ook: VIDEO: Big Brother-deelnemers in tranen na emotioneel verhaal van Theo over overleden vader

Waarschuwing

In onze huidige, technische maatschappij kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn. Het bericht werd dan ook massaal doorgestuurd en verspreidde zich in korte tijd over de hele wereld. Volgens de waarschuwing ging er een video op WhatsApp rond en zou het bestand je telefoon kunnen hacken. Het filmpje, ‘Argentinië doet het’, zou laten zien dat de Covid19-curve in het land afvlakt.

Hoax Whatsapp

Hoax

Uit verschillende media blijkt echter dat het bericht helemaal niet klopt. Het is dus een hoax en de video zou niet eens bestaan. Sterker nog: precies hetzelfde bericht werd al eerder verspreid, in juli 2020. De factchecking website Snopes heeft destijds bij CNN verhaal gehaald en ook zij gaven aan dit nooit te hebben gezegd. Alleen maar bangmakerij dus.

Lees ook: Eerste matches van het nieuwe seizoen Married At First Sight bekend