Rock de make-up trends voor dit jaar

Make-up door Ze.nl

Een van de voordelen van een nieuw jaar is dat we het idee hebben dat we weer even helemaal opnieuw kunnen beginnen. Met 2020 achter de rug is dat nog nooit zo fijn geweest: de focus op 2021 brengt ons weer nieuwe energie en nieuwe make-up-ideeën. Ook voor dit nieuwe jaar zijn er weer allerlei fijne trends te ontdekken op het gebied van make-up. Van heftige lippenstift tot aan opvallende oogschaduw - in dit artikel lees je er alles over.

Lees ook: Hello glow! Zo breng je bronzer aan als een pro

Opvallende lippenstift is de trend voor je look

De trend die je absoluut niet mag missen in 2021 is die van opvallende lippenstift. Ieder jaar zien we bepaalde trends voor je lippen terug, maar die voor 2021 zijn wel heel duidelijk: glam it up! Juist met zo’n gek jaar achter de rug waarin thuisblijven centraal stond, is het fijn om weer eens lekker uit te pakken. Hoewel we nog geen idee hebben wanneer we weer kunnen dansen in de kroeg of lekker uiteten kunnen gaan, is het aan te raden om tocht huis alvast flink te knallen … met lippenstift!

Kies daarom voor een opvallende kleur, zoals felrood of feloranje, en laat je lippen dit jaar lekker shinen. Het leven is namelijk echt te kort om niet te investeren in mooie lippenstift. Wanneer je kiest voor zo’n te gekke kleur is het aan te raden om de rest van je look lekker rustig te houden. Ga voor een natuurlijke make-up met wat foundation, concealer en mascara en je lippen zijn de eyecatcher van je look. Een blijvertje hoor, wat ons betreft.

Dubbele wings of cat-eye? Yes please!

Je kunt natuurlijk ook juist uitpakken wanneer het om oogmake-up gaat. Je hebt de afgelopen jaren goed genoeg kunnen oefenen op het maken van mooie wings met eyeliner boven je oog. Net nu je dat eindelijk onder de knie hebt, komt er een volgende trend om de hoek kijken: dubbele wings! Dubbele wings zijn precies zoals je denkt dat ze zijn; twee streepjes die op een sierlijke manier krullen boven je ogen. Deze trend wordt ook wel de dubbele cat-eye genoemd en dat is niet voor niets: het ziet er heel spannend en mystiek uit.

Met een dubbele wing is de make-up op je ogen over het algemeen best ‘zwaar’ te noemen. In dat geval kun je net zo goed nog even extra uitpakken, toch? Pak daarom een goede mascara en gebruik die om voornamelijk de onderste wimpers goed aan te zetten. Daarmee creëer je die welbekende Twiggy-look. Dit Britse supermodel stond onder andere bekend om haar extreem zwarte en lange wimpers, waarmee haar mooie kijkers extra benadrukt werden.

via GIPHY

Kleur op je ogen: gekleurde eyeliner en mascara

Wat ook zeker niet mag missen in je beautycase in 2021 is make-up met een kleurtje. Misschien ken je gekleurde mascara nog wel uit de jaren 90; toentertijd was blauwe, paarse en zelfs groene mascara helemaal hip. In 2021 komt deze trend weer helemaal terug: ook nu kan het niet gek en kleurrijk genoeg! Laat je wimpers knallen met paarse mascara of kies juist voor een mooie lichtblauwe kleur. Gebruik hierbij verder geen eyeliner of oogschaduw, zodat de aandacht naar de mascara gaat. Blauwe ogen komen vaak nóg mooier uit bij blauwe mascara en groene ogen zijn nóg feller wanneer ze omringd zijn met groene mascara.

Ben jij meer van de eyeliner? Ook dan kun je lekker uitpakken: naast gekleurde mascara is gekleurde eyeliner namelijk ook helemaal in in het nieuwe jaar. In deze categorie heb je nog meer keuze wat betreft kleuren. Ga voor een mooie felle kleur, zoals blauw of rood, en gebruik een liquid eyeliner om een mooie scherpe lijn te kunnen zetten. Met dit soort gekleurde eyeliner kun je zelfs voor de dubbele wing gaan! Ook hierbij geldt: houd de rest van je look lekker rustig zodat de focus goed op je ogen ligt.

Gloss op je lippen en boven je ogen

Tot slot willen we nog aandacht voor een wel heel bijzondere trend die ook wel wat 90’ies heeft: lipgloss. De laatste jaren zijn we massaal overgestapt op lippenstift, waarbij lipgloss een beetje op de achtergrond is gebleven. Dat is eigenlijk zonde, aangezien lipgloss je look nog steeds heel wat pit kan geven - ook in de huidige tijd. Het verschil is dat we lipgloss dit jaar op meerdere manieren gaan gebruiken: op je lippen én op je ogen.

Lipgloss ziet er namelijk ook hartstikke feestelijk uit wanneer je het een beetje op je oogleden smeert. Gebruik hiervoor het liefst dezelfde gloss als die voor je lippen zodat je een mooi passend geheel krijgt. Let er wel op dat je of twee van dezelfde lipglosses hebt of dat je goed schoonmaakt terwijl je hetzelfde product op je lippen en je oogleden smeert. De huid bij je ogen is redelijk dun, waardoor het sneller geïrriteerd kan raken. Extra tip: ga voor een transparante gloss zodat je vooral profiteert van de glans.

via GIPHY

Lees ook: Trucjes om de mooiste wimpers te krijgen