De invloed van de maanstanden op je mood

Psyche & spiritualiteit door Jeanine

Voelt het alsof je vannacht geen oog dicht hebt gedaan? Dat zou best wel eens kunnen komen door de volle maan. De maanstanden hebben namelijk meer effect op je dan je misschien denkt. Juist fijn, want als je het eenmaal weet, kun je het in je voordeel gebruiken. Dit zijn de vier standen en zo ga je ermee om.

Lees ook: Herken jij je niet in je sterrenbeeld? Hierdoor kan dat komen 

Productief

Vind je het al wonderbaarlijk wat de natuur allemaal kan doen? Wacht dan maar tot je erachter komt wat voor effect de maan heeft op jouw stemming. Het is echt zo: de stand van de maan kan bepalen hoe jij je voelt en hoe productief jij bent. Sta jij ervoor open en wil je de maanstanden in je voordeel gebruiken? Dit is wat de vier standen zijn en wat ze met je doen.

Nieuwe maan

Bij ‘nieuw’ denk je misschien al gauw aan nieuwe kansen en dat klopt helemaal. Tijdens deze maanstand staan een nieuw begin en nieuwe kansen aanpakken centraal. Waar wacht je dus nog op? Jaag je dromen na en begin eindelijk aan dat project dat al zo lang op je ligt te wachten. Dan kun je zo doorpakken tijdens de tweede maanstand.

Wat houdt het in: de maan staat, samen met de zon, op dezelfde positie ten opzichte van de aarde. De maan is daarom bijna niet zichtbaar.

Wassende maan

Merk je dat je meer concentratie hebt en je beter kunt focussen? En heb je het idee dat je alles aan kunt? Mooi! Hopelijk heb je tijdens de eerste maandstand goede plannen gemaakt, want dit is het moment om er echt mee bezig te gaan en te knallen.

Wat houdt het in: de wassende maan is de build up naar de volle maan. De maan gaat van onzichtbaar naar halfvol (het eerste kwartier), en vervolgens naar vol (het tweede kwartier).

Volle maan

Word je om de haverklap wakker of moet je honderden schaapjes tellen om in slaap te vallen? Blame it on the moon, want veel mensen ervaren slechte nachtrust tijdens een volle maan. Het is heel normaal als je je enigszins off voelt. Door de slechte nachtrust en sterke emoties, raak je nou eenmaal een beetje uit balans. Gelukkig is er ook nog iets positiefs: tijdens deze maanstand ben je creatiever, heb je meer energie en piekt je libido ook nog eens. Kom maar op met die slapeloze nachten!

Wat houdt het in: de maan is helemaal zichtbaar en heeft nu de meeste invloed op je.

Afnemende maan

Tijdens de afnemende maan kun je even tot rust komen, want het effect wordt steeds minder. Deze maanstand betekent het einde van de cyclus en dat kan voor jou heel veel goeds betekenen. Dit is namelijk de juiste timing om dingen los te laten en definitieve beslissingen te maken. Heb je last van iets of iemand of zijn er dingen waar je simpelweg niet blij van wordt? Reken er dan tijdens de afnemende maan mee af. Zo sluit je de laatste maanstand uitgerust af en kun je vol goede moed de nieuwe maancyclus ingaan.

Wat houdt het in: het licht van de maan wordt minder en de maan wordt steeds minder goed te zien.

Lees ook: 3 technieken om je dromen onder controle te houden