Beauty / Haar
Haar

De belangrijkste tips voor het steilen van je haar

Als je haar maar goed zit! Maar wat is nou een goede stijltang en waar moet je op letten bij het steilen van je haar? Wij helpen je de look te creëren waar je van droomt. Je haar wordt niet heel blij van te veel hitte en daarom moet je goed opletten als je een heattool gebruikt. Bij het aanschaffen van een stijltang is het belangrijk te letten op de kwaliteit, de functies, het materiaal en de reviews.

Tips voor haar steilen

Lees ook: Gekruld haar? Co-washing is het geheim voor een mooie krullenbos

Stijltang aanschaffen

Bij het steilen van je haar maak je gebruik van hitte, wat niet heel goed is voor je haar. We helpen je dan ook graag om je haar te steilen zonder dat je het erg beschadigt. Zo is het belangrijk een stijltang aan te schaffen van goede kwaliteit. Ook het aantal keer dat je je haar behandelt, heeft invloed op de kwaliteit van je haar. Ons advies is om niet vaker dan twee of drie keer per week je haar te steilen. Als je haar tekenen van beschadiging begint te vertonen, is het belangrijk om de stijltang een tijdje te laten liggen. Zo houd je je haar gezond en oogt het verzorgd. Vergeet ook niet om hittebeschermende producten te gebruiken. Zo bescherm je je haar en bereid je het voor op het gebruik van een heattool.

Het materiaal van de platen van de stijltang heeft invloed op het steilen. Zo zijn er stijltangen met keramische, titanium of tourmaline platen. Iedere plaat heeft zo zijn voordelen. Het is belangrijk het materiaal te kiezen dat bij jouw haartype past. De nieuwste soort stijltang is een stoom stijltang. Deze tang is veel minder schadelijk voor het haar dan een normale stijltang.

Tips haar steilen

Steampod 3.0

De Steampod 3.0 is hiervan een heel goed voorbeeld. Deze tang is ontstaan door een samenwerking tussen L’Oréal en Rowenta. De stoom die uit het apparaat komt is heet, wat ervoor zorgt dat de haarschubben opengaan. De stoom kan daardoor intrekken in de haarvezels. De stoom heeft hier een verzorgende functie en de keramische platen van de tang maken het haar glanzend, steil en zacht. Zelfs dik, weerbarstig haar wordt steil door deze tool. De stoom van het haar hydrateert het haar, stimuleert de doorbloeding en bevordert de groei. De behandeling dringt tot diep in de haarschacht in. De tool beschadigt het haar niet, sterker nog, het geneest beschadigd haar!

Knip&Go Shop verkoopt niet alleen deze geweldige tool, ook de speciaal ontwikkelde producten worden aangeboden. Bij deze stylingtool zijn namelijk drie producten ontwikkeld om het haar te beschermen en verzorgen. Er is één serum ontwikkeld én twee smoothing crèmes. Het serum heeft een herstellende werking en voedt het haar. Het haar krijgt een gloed die maar liefst drie dagen aanhoudt. Je kunt het product zowel voor als na het steilen gebruiken. De twee crèmes zijn ontwikkeld voor dun haar of juist voor dik haar. Ieder haartype heeft baat bij een bepaalde behandeling, daar is bij deze producten rekening mee gehouden. De crème voor dik haar werkt hittebeschermend, herstellend en verzacht het haar. De crème voor dun haar zorgt ervoor dat het haar gedurende drie dagen niet pluist. Ook werkt het hittebeschermend, voedt het het haar en zorgt het voor een gezonde glans.

Kortom: de Steampod 3.0 is een uitermate geschikte tool voor het steilen van je haar. Het beschikt over de nieuwste technologieën en gaat zo jouw beschadigde haar te lijf. Met deze tool hoef je dus niet bang te zijn. Alles is mogelijk!

Lees ook: Kokosolie voor je haar: zo gebruik je het