Beauty / Haar
Haar

Haarlok te lang? Zo knip je 'm zelf bij (als je durft)

Eén keer in de zoveel tijd zijn we allemaal even toe aan een nieuwe coupe, en dit hoeft maar een kleine aanpassing te zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat kortere plukjes aan de voorkant. Als je even krap bij kas zit en een kniptalent bent kun je het ook zelf knippen.  

Lees ook: Alles wat je moet weten als je misschien een pony wilt

Zo knip je zelf een haarlok af

Natuurlijk is het beter om het knippen van je haar over te laten aan een expert, maar als het gaat om een klein stukje kun je - met de juiste tips - zelf een gokje wagen. Het enige wat je nodig hebt is een kappersschaar, kam en een duidelijk stappenplan. Wanneer je zelf je lok af gaat knippen (of zelfs je hele coupe onder handen neemt) zijn er namelijk wel een aantal dingen die je moet weten.

Maak je haar vochtig

Je ziet beter welke lok langer of korter is wanneer je je haar vochtig maakt. Als je je lok afknipt terwijl je haar nog droog is, is de kans groot dat je uiteindelijk alsnog ongelijke punten hebt. Maak je haar een beetje nat en kam je haar goed door - het liefst met een kam, zo kan je de lok(ken) goed onderscheiden.

Maak een deel van je haar vast met een clip

Als er iets is wat vervelend is - naast het hebben van een te lange haarlok - dan is het wel je lange haar dat constant in de weg zit. Tijdens het knippen kan dit namelijk best irritant zijn, dus heb je liever je overige haar even weg uit je gezicht en de plek waar de lange lok zit. Het is daarom handig om een groot gedeelte (niet alles, want anders weet je niet hoe kort je je lange lok moet knippen) van je haar even vast te zetten met een klem of een elastiekje. 

Gebruik een kappersschaar

Een belangrijk puntje: het gebruiken van een kappersschaar. Het verschil tussen een normale en een kappersschaar is dat een normale hobby schaar een stuk botter is, waardoor jouw punten niet mooi geknipt worden. Een kappersschaar is daarentegen een stuk minder bot en knipt dus veel natuurlijker. Je kunt tegenwoordig in veel winkels een kappersschaar kopen voor een klein prijsje

 

Tijd om te knippen

Zodra je de drie bovenstaande stappen hebt gevolgd, is het tijd om die lok(en) af te knippen. Plaats je lok haar tussen je wijsvinger en middelvinger en knip het stuk haar af wat eraf moet. Om een beter beeld te krijgen van wat je afknipt, kan het helpen om het plukje haar omhoog te houden. Hierdoor zie je zelf beter wat je afknipt en krijg je een 'luchtiger' resultaat. Een andere belangrijke tip is: knip nooit boven de vingers, altijd eronder. Liever te weinig eraf dan te veel, toch? Indien je het fijner vindt om een kam vast te houden tijdens het knippen in plaats van jouw vingers, kan dit natuurlijk ook. 

 

Lees ook: Thuis je haar verven? Zo doe je dat op een verantwoordelijke manier