Beauty / Lichaam
Lichaam

Volgens onderzoek zie je er op deze dag het slechtste uit

We hebben allemaal wel eens last van een bad hairday, enorme wallen onder onze ogen of niet verder te komen dan een joggingbroek en een oud T-shirt. We hoeven er gelukkig ook echt niet elke dag on fleek uit te zien. Maar er is één dag waarop je misschien toch liever geen eerste date plant. Volgens onderzoek zie er namelijk op één dag in de week het slechtste uit.

dag slechtste uitLees ook: Is het slecht om te slapen met je beha aan?

Onze slechtste dag van de week

Onze minst favoriete dag in de week? Dat is natuurlijk op maandag. Het zou dus logisch zijn als dit dan ook de dag is dat we het slechts voor de dag komen. Na dat feestje in het weekend hakt dat vroege opstaan er toch in. Toch is er een dag waar we er nog slechter uitzien, namelijk de woensdag.

Slaapgebrek

Het beautymerk St. Tropez deed onderzoek naar welke dag onze minste van de week is. En tegen alle verwachtingen in was woensdag de winnaar. Nou is het niet zo dat de maandag hier niets mee te maken heeft. Het zou namelijk te verklaren zijn door het feit dat we op maandag het slechtst slapen. Hoewel je je dan dinsdag waarschijnlijk het beroerdst voelt, is dit pas op woensdag aan je te zien. Dus of we gaan op maandag wat eerder naar bed, of we staan op woensdag net iets langer voor de spiegel dan normaal.

Beeld: iStock

Lees ook: Steelwratjes: zo kom je ervanaf