10 pijnlijke dingen die je doet om mooi te zijn

Lichaam door Marleen_S
In de naam der schoonheid doen we soms rare dingen. Naast het alledaagse likje mascara houden we er rare beautytaferelen op na. Soms lijden we serieus écht pijn om mooi te zijn. Wij vrouwen zijn bikkels, daar valt niet over te twisten!
 
Hoe vaak je het niet al vloekend tegen jezelf hebt gezegd als je met de blaren op je hielen stug je hakken aanhield tijdens een feestje. Onder het mom van ?wie mooi wil zijn moet pijn lijden? hebben wij vrouwen er echt alles over om goed voor de dag te komen.
 
Het begon eigenlijk allemaal met het korset van vroeger. Die trok je zo strak aan dat je blauw aanliep door het zuurstoftekort. Vandaag de dag takelen we ons nog steeds vrijwillig toe ? hallo kreng van een epileerapparaat. Het is eigenlijk best zwaar om een vrouw te zijn soms? But you don?t stop in the name of beauty!
 
Te kleine schoenen
Sommige vrouwen zoals ik zijn gezegend met kleine voeten. Maar dat wil niet zeggen dat je ze soms niet nóg kleiner wilt. Het ritueel wil dat elke keer voor het shoppen ik mijn teennagels knip. Nog net niet tot op het bot. Waarom? Zo pas ik toch in die leuke ballerina's van maatje 37 in de uitverkoop zonder dat mijn teennagel tegen de rand komt. Want eigenlijk heb ik een maatje groter. Het zijn die blauwe teennagels waard, echt.

Skinny jeans
Leuk hoor die nieuwe broek, maar na drie keer dragen kun je 'm weggooien. Hallo hangkont! Dus besluit je de volgende keer in het pashokje jezelf in een maatje ieniemienie te proppen. Alleen loop je ?m uitgerekend deze keer niet uit! Met de striemen op je benen houd je hem toch aan. Want je super pants lift je billen zo mooi. En je mollige beentjes lijken er zo slank in. Ook al zijn ze aan het einde van de dag helemaal blauw en beurs?


Goudlokje
Een mooie blonde zomerse hairdo wil iedereen wel. Je gaat er echt van stralen, maar om je mooie coupe nou gelijk te blonderen? Dus slaan we massaal aan de citroensap. Een beautygeheim dat we niet meer loslaten. Eerst voorzichtig wat druppels, later liters flessen. En die stank? Tja, die neem je natuurlijk gewoon voor lief. 

De 'open' blik
Tja, eigenlijk doet dit beautytafereel verre van pijn. Plus: hoe moeilijk kan het zijn, een beetje knijpen in een tangetje en je wimpers krullen. Toch begaan velen van ons de grootste fout door tijdens het krullen te gaan multitasken. Neem van een expert aan: niet doen. Een open blik krijg je zeker. Zonder wimpers, want die heb je eruit getrokken toen je vergat je tang open te doen. AU!

Killer heels
Het lijkt inmiddels doodnormaal, op hakken lopen, maar wat doen we onszelf eigenlijk aan? Het verlangen naar lange benen neemt al jaren ons leven in beslag. Zeker als je nogal klein van stuk bent. Dus leer je lopen op echte killer heels. Letterlijk killing, want je staat helse pijnen uit. Om over het struikelgevaar nog maar te zwijgen... 

Burn baby burn
Vrouwen met steil haar willen een bos krullen en krullenbollen willen glanzende steile lokken. Dus staan we voor dag en dauw op om met een loeihete tang onze haren in bedwang te houden. Totdat je het uitschreeuwt van de pijn omdat je voor de zoveelste keer je hoofdhuid hebt verbrand. Of je wang. Of je voet omdat je de tang uit je handen liet vallen.

Zweten is weten
Ben je weleens in de sportschool in zo?n Vacu Step gaan steppen in de hoop zo meer af te vallen? Niet doen! Het enige vallen wat je doet is flauwvallen, want die hitte: niet normaal. Hoe effectief het ook mag wezen, erg fijn is het niet...

Hollywood smile
Het is al een tijdje retepopulair: je tanden bleken. Hello Hollywood smile! Er kan weer gelachen worden! Maar stiekem hebben we enorm veel pijn als we een slok koffie nemen of likken aan een ijsje. Notice: je tanden worden niet alleen stralend wit, ook heel erg gevoelig!


Quasimodo
Niet elke vrouw is zo gek, maar hoe vaak kopen we toch niet dat ene - veel te - kleine kledingstuk omdat het de laatste is? De kleur staat je ook zo mooi. Dan maar een beetje krom lopen omdat die blazer te strak zit. Of niet kunnen bukken omdat je jumpsuit eigenlijk te krap is. 

Pimpelpaarse pukkel
Als klein meisje waren we er maar druk mee. Onze puistjes? Of je zat er helemaal van kruin tot kin onder, of je had ze alleen wanneer je een spannende date had. Enfin, ze waren onze grootste vijand. Uiteindelijk smeerden ? of smeren ? we er gerust tandpasta op om er rigoureus vanaf te zijn, met als gevolg een droge en schrale huid. Aiks... Maar liever dat, dan zo'n oncharmante pukkel...
 
Lijd jij weleens ? vrijwillig ? pijn om mooi te zijn? Of ga je niet zo ver?