Heftig: nieuwe trend om je venusheuvel te laten verkleinen

Lichaam door Rosanne

Eerst was er de thigh gap, toen de bikini bridge, maar nu is er een ander lichaamsdeel dat we moeten haten en fixen, namelijk: je venusheuvel. Er wordt zelfs al plastische chirurgie aangeboden om je bobbeltje te laten verdwijnen...

Ken je de thigh gap en de bikini bridge nog? Eerst gingen meiden zover dat hun benen zo dun moesten zijn dat de bovenbenen elkaar niet meer mochten raken. Daarna moest je bikinibroekje strak staan tussen je twee heupbotten, zodat er een soort gat ontstaat tussen het stof van je broekje en je buik. Toen dachten we eigenlijk dat het niet erger kon, maar nu blijkt dat echt geen lichaamsdeel meer heilig is en zelfs je poes onder vuur ligt...


Mon Pubis

Blijkbaar is het de nieuwe norm om bij elk nieuw jaar een ander vrouwelijk deel te vinden om te haten en te repareren. Zo kon je vorige zomer niet zonder bikini bridge, deze zomer kan het echt niet meer als je een ronding aan de voorkant van je bikinibroekje hebt. Schaamhaar hoort daar natuurlijk ook absoluut niet bij, meldt DailyMail.

Er zijn al fora voor vrouwen die zich zorgen maken over hun schaamstreek en er wordt al volop over getwitterd met de hashtag #monpubis. Dit refereert naar het vlees op je schaambot. Het komt erop neer dat de venusheuvel te hoog is en er is zelfs een behandeling om het vet van het schaambot te verwijderen. De procedure wordt 'monsplasty' genoemd en kost iets meer dan tweeduizend euro. Volgens de krant wordt het gebied in kwestie vaak 'overdreven groot' door gewichtstoename, een bevalling of gewoon door veroudering. De behandeling vermindert de verslapping van de huid en verstevigt resterende spieren en weefsels om zo een gladde vayjayjay te creëren. Volgens Dr Guillem van Davinciplastic.com is het in zijn kliniek al erg populair geworden. 

Sport Illustrated 

De platte venusheuvel werd geïntroduceerd door model Hanna Davis in het nieuwe nummer van Sports Illustrated Swimsuit Edition. Op de foto trekt mevrouw Davis met haar duimen haar bikinibroekje omlaag en laat ze nog net niet haar schaamlippen zien... Classy!
 
Wat vind jij van het nieuwste schoonheidsideaal?