Steelwratjes: zo kom je ervanaf

Lichaam door Daniëlle

Bijna iedereen heeft er wel eens één gehad: een steelwratje. De skin tags kunnen meestal geen kwaad, maar als het op een onhandig of pijnlijke plek zit ben je ze liever kwijt. Er zijn een paar manieren om van ze af te komen, zoals met behulp van een dermatoloog of ze laten bevriezen, maar dit is niet langer nodig. Je kunt de steelwratjes zelf makkelijk en pijnloos verwijderen: je hebt er maar één ingrediënt voor nodig. 

Lees ook: Zo bescherm je je huid het beste tegen de zon

Appelciderazijn voor het verwijderen van de steelwratjes

Een goede manier om de steelwratjes te verwijderen is het gebruiken van appelciderazijn. Nu zul je misschien denken: "Wat? Appelciderazijn voor mijn wrat?", maar wanneer je geen (pijnlijke) medische ingrepen wilt, is dit een perfect alternatief. Doordat de azijn zuur is, helpt het om de wratjes op een natuurlijke wijze te verwijderen.

Let op: wanneer je een steelwrat rond de ogen hebt, is het beter om hier geen appelciderazijn aan te brengen. Dit kan de ogen beschadigen en zorgen voor huidirritaties.

Maak eerst de huid rondom de wrat schoon met water en zeep, en laat vervolgens het wratje een kwartier in water weken of wrijf er voorzichtig over met een natte, zachte tandenborstel. Droog de steelwrat af en breng vervolgens een wattenschijfje met appelciderazijn aan op de wrat. Laat dit een kwartiertje intrekken en spoel het wratje vervolgens af met water. Herhaal dit 3 keer per dag voor een aantal dagen per week en je wrat zal langzaam verdwijnen. Bye bye!

via GIPHY

Lees ook: Aardbeibenen: zo kom je van die rode puistjes op je benen af