Zo bescherm je je huid het beste tegen de zon

Lichaam door Chloe

De afgelopen dagen smeerden we er wat op los. De een meer dan de ander. Sommige mensen verbranden nou eenmaal sneller dan anderen. Maar ook als je niet snel verbrandt is een goede bescherming tegen de zon erg belangrijk. 

huid beschermen zonLees ook: Dit zijn de beste after-sunproducten

Gevaar

Hoewel we allemaal gek zijn op wat zonnestralen, is het niet al te best voor je huid. De straling kan namelijk behoorlijk wat schade opleveren. Daarom is het belangrijk je hiertegen goed te beschermen. Naast dat verbranden vooral heel pijnlijk is, kan het namelijk ook de elasticiteit van je huid verminderen en de kans op huidkanker vergroten. Daarom hier enkele tips om je huid goed te beschermen.

Schaduw

Dit klinkt natuurlijk vrij logisch, maar het is belangrijk dat je op tijd de schaduw opzoekt. Vooral tussen twaalf en drie ’s middags kan je de zon beter vermijden aangezien de straling dan op z’n sterkst is.

Beschermende kleding

Hoewel we geneigd zijn om de hele dag in onze bikini rond te lopen zodra de tempratuur boven de 25 graden komt, is een paar uurtjes rust voor je huid geen straf. Ga dus voor een wijd jurkje, een fijne zonnebril en een bijpassende hoed om je huid te beschermen en ook nog eens in stijl de dag door te gaan.

 

Geen zonnebank meer

Een keertje naar de zonnebank kan toch geen kwaad? Wrong! Ook na één keer onder de zonnebank beschadigt je huid onherstelbaar. De straling van een zonnebank is maar liefst zes keer zo sterk als die van de zon in Thailand. Dit doet je huid dus absoluut niet ten goede en je gezondheid dus ook niet.

Smeren, smeren, smeren

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar je goed insmeren is essentieel. Smeer jezelf minstens iedere twee uur flink in. Ook als je net uit het water komt, en ja ook als je een ‘waterbestendige’ variant hebt. Ook op dagen dat het niet heel heet is kan de straling nog steeds heel sterk zijn. Dan is het belangrijk je goed in te smeren als je er buiten op uitgaat. 

 
Beeld: iStock

Lees ook: Lifehack: zo smeer je je rug in met zonnebrandcrème als je alleen bent