Wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt

Gezicht door Sarah

's Ochtends wakker worden met een volle set omhoog gekrulde wimpers: wie wilt dat nou niet? Geen mascara meer opdoen voordat je de deur uitgaat, en niet meer dat ellenlange geklunkel met een wimperkruller. Het lijkt een ware droom. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je kiest voor wimperextentions. 

Istock wimperextentions vrouw

Lees ook: Beste mascara voor megalange wimpers

Je eigen wimpers kunnen afbreken

Omdat de extentions dichtbij je eigen wimperhaartjes geplaatst worden, is er een kans dat deze afbreken. Dit hoeft niet te gebeuren, maar het kan voorkomen doordat het gewicht van de wimperextentions drukt op je eigen wimperhaartjes. Het is hierbij ook belangrijk dat je zo min mogelijk onnodig in je ogen wrijft of pulkt aan de wimpers. 

Verzorging is een must

Omdat de wimperhaartjes die geplaatst worden dik zijn en dicht op elkaar geplaatst worden, dien je de oogleden extra goed schoon te houden. Dit om te voorkomen dat bacteriën zich gaan ophopen tussen de wimpers. Hiervoor kan je een cleanser gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor wimperextentions.

Let wel op: niet elke vorm van make-up remover en olie is goed voor wimperextentions. Van sommige producten, die bijvoorbeeld op oliebasis zijn, kunnen de wimpers aangetast worden en kan de extentions verzwakken. Als je wimperextentions laat zetten, wordt het afgeraden om hier make-up zoals mascara overheen te dragen. Dit omdat de wrijving bij het verwijderen van de make-up kan zorgen voor het breken van de wimpers. 

De extentions vallen uit 

De eerste weken geniet je nog van een volle bos wimpers, maar na verloop van de tijd vallen de wimpers uit. Dit is volkomen normaal, maar het kan er wel voor zorgen dat je uiteindelijk zit met ‘happen’ tussen je wimpers en een ongelijke verdeling van volume. Wat je hiertegen kunt doen, is het op laten vullen van de set. 

Je raakt gewend aan de look

Ook dit is natuurlijk logisch, maar wel iets waar je wellicht rekening mee wilt houden. Als je gewend raakt aan wakker worden met een volle bos wimpers, kan je je kaal voelen zodra de extentions weer weg zijn. Je kan dus sneller de neiging krijgen om ze te blijven zetten, omdat je gewend bent aan hoe je gezicht eruitziet met wimperextentions. Hierdoor is de kans groter dat je ze blijft laten opvullen. Op zich helemaal geen probleem natuurlijk, maar houd er wel rekening mee dat dit effect kan hebben op de gezondheid van je wimpers én je portemonnee. 

Verschillende soorten extentions

Er zijn verschillende soorten en maten extentions waar je uit kan kiezen. Waar de ene voor een extravagante bos wimpers gaat, kan je ook kiezen voor een wat natuurlijkere set. De wimperextentions kunnen namelijk verschillen in lengte, krul en volheid. Samen met de specialiste kan je kijken naar jouw wensen en wat het beste bij jouw ogen past. 

Er zijn verschillende plekken die het zetten van wimperextentions aanbieden. Let vooral op dat je de extentions bij een gecertificeerd en betrouwbaar salon laat plaatsen. Kijk altijd naar betrouwbare reviews, werk met een schoonheidsspecialiste die je vragen kan beantwoorden en gebruik altijd je gezond verstand. 

Shop hier producten voor bij je wimperextentions:

 

Lees ook: Met deze tips zorg jij goed voor je gezicht