Sport je met make-up op? Als je dit leest doe je dat nooit meer

Gezicht door Sarah

Sporten met make-up op: we hebben het allemaal wel eens gedaan. Of je nou gelijk van je werk doorgaat naar de sportschool en geen tijd hebt om je make-up van die dag weg te halen, of je op de vroege morgen toch maar een likje mascara en concealer opdoet. We weten allemaal wel dat het niet het beste is voor onze huid, maar ach, een keertje kan toch geen kwaad? Eh, misschien denkt je daar na het lezen van deze feitjes anders over...

Istock vrouw sporten gezicht

Lees ook: Dé foundationtip voor een mooie glowy huid

Verstopte poriën = bacteriën

Oké, here’s the deal: doordat je je inspant tijdens het sporten, vergroten je poriën zich. Dit gebeurt doordat je aderen zich verwijden en er zo meer bloed naar de huid stroomt. De poriën vergroten zich zodat het zweet naar buiten kan komen, maar als je make-up op hebt, lukt dat dus minder goed. En je raadt het vast al: door de laag make-up die op je huid zit, kunnen je poriën verstopt raken met zweet en oliën en kan er een overgroei aan bacteriën ontstaan. Dit kan uiteindelijk leiden tot mee-eters, huidirritatie en acne.

Liever geen oog- en lip make-up

Skip je de foundation, maar denk je dat een beetje eyeliner of nude lippenstift geen kwaad kan? Think again. Zelfs al lijkt dit onschuldig, door het bewegen en zweten is de kans groot dat het product zich uitsmeert. Hierdoor kan ook de poriën van de huid rondom de ogen en lippen verstopt raken.

Alternatieve opties

Komt het toch voor dat je gaat sporten met make-up op? Kies dan voor producten die bij voorkeur op oliebasis gemaakt zijn en vervang een dikkere foundation bijvoorbeeld met een lichte bb cream of concealer. Zorg er daarbij ook voor dat je na het sporten de restanten van de make-up goed verwijdert en je gezicht daarna wast met een milde cleanser. 

Bron: Health

Lees ook: Zo creëer jij de 'no make-up look' als een pro