5 leuke dingen om te doen wanneer je gaat kamperen

Vrije tijd door Daniëlle

Lekker knus in een tentje en een week (of meer) even heerlijk niksen. Je houdt er van of niet, maar één ding is zeker: tijdens kamperen neem je even een stapje terug van alle luxe. Ga jij binnenkort kamperen maar heb je geen flauw idee wat je nog meer kunt doen naast het lezen van boeken en het aansteken van kampvuurtjes? Wij geven je 5 tips.

Lees ook: Kamperen? Met deze items wordt het nog leuker!

1. Campingbioscoop

Ben je op de camping maar zit je nét in zo'n vervelende regenbui? Organiseer een campingbioscoop! Pak de wijn uit de koelbox en kies een leuke komedie uit om samen met je lover of campingburen te kijken. Tegenwoordig kun je makkelijk je film van tevoren downloaden en zonder wifi kijken. Maak het nog gezelliger door lekkere hapjes te maken voor bij de film en je tent gezellig te maken met bijvoorbeeld lampjes.

 

2. Fietstocht of andere activiteiten

Of je nu in Nederland of een ander land gaat kamperen: er zijn genoeg mooie plekjes om te bezoeken, dus waarom zou je de hele dag op de camping blijven terwijl je net zo makkelijk de fiets kunt pakken en even op pad kunt gaan? Ben je niet zo van het fietsen? Kijk of er ergens in de buurt een rivier ligt waar je kan kanoën of andere activiteiten kunt beleven, zoals bergbeklimmen of wandelen.

3. Creatief zijn

Ben jij een echte creatieveling? Aarzel dan niet een neem een schetsboek of bullet journal mee naar de kampeerplek. Het fijne aan kamperen is dat er geen limiet zit aan het aantal spullen dat je meeneemt, dus je kunt zoveel meenemen als je zelf wilt! Misschien word je weer overspoelt met inspiratie wanneer jij dat schetsboek opent.

4. Een potje vrijen

Vakantie en kamperen schijnt heel goed te zijn voor je relatie/seksleven en een potje vrijen kan nooit kwaad, toch? Want laten we eerlijk zijn: wat windt nou meer op dan onder de dekens kruipen met je partner terwijl de regen op de tent tikt?

5. Kokerellen

Koken op een camping is alles behalve luxe. Wanneer je een campingkooktoestel meeneemt heb je vaak maar 2 pitten en weinig ruimte om alles te snijden, etc. Wanneer je dit niet mee hebt, moet je het misschien doen met alleen een barbeque of iets anders. Een leuke manier om je tijd te vullen tijdens het kamperen is lekker koken. Shop hieronder de leukste kookitems om mee te nemen naar de camping.

 

Lees ook: Zó veel stappen moet je elke dag zetten om af te vallen