Lifestyle / Media
Media

Dit zijn de 10 grappigste komedies die nu op Netflix staan

Na een lange (werk)dag ploffen we het liefst op de bank en doen we niks anders dan lekker ontspannen. De perfecte manier om lekker te ontspannen - en ook gelijk aan je dagelijkse dosis humor te komen - is door een leuke komedie te kijken. Gelukkig heeft Netflix er genoeg: dit zijn de 10 grappigste komedies die nu op Netflix staan.

komedies netflix

Lees ook: Dead to Me seizoen 3: dit is wat we nu al weten

Game Night

In deze heerlijke mysterie/komedie film tillen Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams) hun wekelijkse spelletjesavond naar een hoger level. Brooks, de broer van Max, organiseert zijn eigen spelletjesavond vol met mysterie, FBI-agenten en criminelen. Ze proberen allemaal het spel te winnen, maar het lijkt allemaal steeds gekker te worden...

White Chick

Echte 'komedie-kenners' zullen de hilarische film White Chicks vast wel kennen. Twee geheime agenten bij de FBI - Marcus en Kevin - weten het voor elkaar te krijgen om een drugsvangst te verpesten en krijgen van de chef de taak om de zusjes Wilson te beschermen tijdens hun weekend in de Hamptons. Dit loopt echter anders dan ze hadden verwacht en de broers laten zich omtoveren tot de zusjes om hun ontvoering te voorkomen en de daders op te pakken.

Tag

Al sinds hun kindertijd speelt een groep vrienden elk jaar tikkertje, maar op de een of andere manier weet hun vriend Jerry altijd te voorkomen dat hij wordt getikt. Dit jaar is het anders: de vriendengroep spannen samen en doen alles - maar dan ook echt álles - om Jerry te pakken. 

Isn't it Romantic

Voor de Netflix-verslaafden die houden van comedy maar af en toe toch de romance missen, is dit de perfecte film. Architecte Natalie gelooft niet in de termen 'trouwen', 'liefde' en 'zielsverwanten'. Een echte nachtmerrie komt dan ook uit als ze wakker wordt in een levensechte rom-com nadat ze haar bewustzijn verloor na een diefstal. Alles is maneschijn en rozengeur en ze lijkt er maar niet aan te kunnen ontsnappen. En wat moet ze met de twee mannen die hopeloos verliefd op haar zijn?

We're the Millers

We're the Millers neemt je mee naar Mexico: een Amerikaanse drugsdealer moet om zijn schuld af te betalen naar Mexico om een grote voorraad wiet op te halen. Om niet verdacht te lijken en te voorkomen dat hij opgepakt wordt, stelt hij de 'perfecte familie' samen. 

Bad Moms

Moeders zullen zichzelf zeer zeker herkennen in deze grappige komedie. Soms wordt het leven even teveel, en ben je even toe aan ontspanning. Dat overkwam Amy, moeder van 2 kinderen, ook: alles wat ze over had voor haar gezin, leek niet genoeg. Amy en haar twee beste vriendinnen zijn er klaar mee en besluiten hun verantwoordelijkheden even achter hun te laten en helemaal los te gaan. 

I Feel Pretty

Na een ongelukkige val van een hometrainer in de sportschool staat het leven van de onzekere en ongelukkige Renee ineens helemaal op zijn kop. Ze wordt wakker als een heel ander persoon: zelfverzekerd, gelukkig en práchtig. Ze is zelfs zo confident over haarzelf dat ze haar droombedrijf benadert en solliciteert bij een bedrijf van haar idool Avery LeClaire, een baan die ze anders nooit zou nemen. 

Wine Country

De hilarische film Wine Country (de titel zegt het al) is voorbestemd voor wijn- en komedieliefhebbers. Dus: pak een wijntje en volg een hechte vriendinnengroep die naar Napa gaat voor de vijftigste verjaardag van hun vriendin Rebecca. Een paar glaasjes wijn verder komen de onzekerheden, angsten en twijfels over hun vriendschap en toekomst naar boven. 

Knocked Up

Wanneer een onenightstand tussen Alison en Ben leidt tot een zwangerschap, weten ze allebei niet wat ze moeten doen. Klaar voor het leven als moeder is Alison zeker niet, dus ze besluit Ben wat beter te leren kennen en te kijken of ze hier samen uit kunnen komen. 

Sisters

Wanneer de ouders van Amy en Kate besluiten hun oude huis te verkopen, kunnen de zussen het niet laten om een groot feest te geven met hun oude klasgenoten en weer terug te duiken in het leven van de middelbare school. 

Lees ook: Zussendag: de 5 leukste films om met je zus te kijken