Zussendag: De 5 leukste films om met je zus te kijken

Media door Daniëlle

Het hebben van een zus(je) kan vaak best complicated zijn. De helft van de tijd geeft ze je de neiging om de haren uit je hoofd (of die van haar) te trekken, en soms is het een van je beste vrienden met wie je eindeloze gesprekken kan voeren. Of gewoon: lekker bankhangen met een leuke film, drankje en chips. Heb jij binnenkort een zussendate gepland? Check deze 5 films om met je sistah.

films zus

Lees ook: Bingen maar! Alle seizoenen van Grey's Anatomy staan weer op Videoland

1. Sisters

In deze heerlijke komediefilm worden twee zussen gevraagd om naar hun ouderlijk huis te komen en hun oude slaapkamer op te ruimen. Hun ouders gaan het namelijk in de verkoop zetten, en alles moet perfect zijn. De twee zussen duiken weer terug in het tienerleven en geven een gigantisch huisfeest voor hun oude klasgenoten. In een 'high school theme'  natuurlijk.

2. My Sister's Keeper

Zin om een potje te janken met je zus(je)? Dan is het zeker de moeite waard om My Sister's Keeper te kijken. De film gaat over het hartverscheurende verhaal van Kate en Anna, twee zusjes. Hoewel Anna een stuk jonger is, is Kate afhankelijk van haar kleine zus. Anna is namelijk een 'donorbaby': ze moet haar lichaamsdelen afstaan wanneer Kate deze nodig heeft. Anna vindt dit niet langer kunnen en besluit een advocaat in te schakelen.

3. What Happened to Monday

In een overbevolkte wereld waar elk gezin maar één kind mag hebben, is de familie van Terrence Settman toch nét iets anders. Wanneer zijn dochter overlijdt tijdens de bevalling van een zevenling (!) rest er maar één ding om te doen: hij verstopt zijn kleinkinderen in zijn appartement zodat ze niet gevonden worden. Kinderen die namelijk na het eerstgeboren kind worden geboren worden namelijk ingevroren totdat er een oplossing is gevonden voor het probleem. In het appartement worden ze vernoemd naar de zeven dagen van de week, maar daarbuiten gaan staan ze bekend als Karen Settman, de naam van hun moeder. Elke dag mag een ander lid van de zevenling naar buiten. Voor dertig jaar lang gaat het allemaal perfect, totdat Monday op een dag niet meer thuis komt. Wat is er gebeurd?

4. Jackie

De tweelingzussen Sofie en Daan (zusje Carice en Jelka van Houten) leven een rustig leven totdat hun biologische moeder uit Amerika, Jackie, ineens hulp nodig heeft. Tijdens een lange reis door de Amerikaanse woestijn beginnen de twee zussen begrip te krijgen voor de daden van hun moeder en hun verleden.

5. Mamma Mia!

Een goede familiefilm kan nooit kwaad. Mamma Mia! is daarom perfect om met je zus te kijken. Daarnaast kunnen jullie lekker samen meezinge met de iconische ABBA-liedjes!

Lees ook: 8x de leukste films om te kijken als je een kater hebt