Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De tofste rooftopbars van Amsterdam

Nu het zonnetje weer schijnt is het tijd om de terrassen weer op te gaan. Lekker aan het water of een gezellig plein. Maar wat dacht je van een rooftop? Vanaf de grond vallen ze je niet op, maar Amsterdam barst van de gezellige rooftopbars waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is. 

rooftopbars AmsterdamLees ook: Dit zijn de mooiste rooftopbars in Nederland

Floor 17

Dit prachtige dakterras is te vinden bovenop het Leonardo Hotel Rembrandtpark. Hier geniet je van een lekker wijntje of een exclusieve cocktail op het hoogste dakterras van Amsterdam. En dat belooft natuurlijk een prachtig uitzicht. Naast dat je hier heerlijk kan eten of borrelen, worden hier ook regelmatig filmavonden gehouden. Een filmavond was nog nooit zo leuk!

Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Floor17 (@floor17amsterdam) op

 

GAPP

Op de 8ste verdieping van Hotel Casa vind je een heuse biertuin. Bij GAPP vind je maar liefst 40 verschillende speciaalbieren dus als bierliefhebber kan je geluk niet op. Hoewel de meeste rooftops toch wel vaak bij een iets wat fancy restaurant horen, kan je hier gewoon in je gescheurde spijkerbroek en ongestreken blouse plaatsnemen. De sfeer is heerlijk eveneens als de burgers en de flammkuchen.

Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝙈𝙖𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣 (@baarten) op

 

BLUE 

Dit pareltje vind je in hartje Amsterdam. Ondanks dat het op de bescheiden 3verdieping van winkelcentrum de Kalverpassage ligt, is het uitzicht er zeker niet minder op. Hier heb je namelijk een prachtig 360 view over de mooie grachtenpanden van Amsterdam. Ga dus zeker even langs wanneer je in het centrum bent!

3etage van de Kalverpassage, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Blue Amsterdam (@blueamsterdam) op

 

REM eiland

Hoewel de Houthavens niet de eerste locatie zou zijn waar je aan denkt bij het zoeken naar een leuke rooftopbar, mag je deze toch echt niet overslaan. Hier ligt namelijk REM eiland: een heel bijzonder plekje in onze hoofdstad. Naast een leuke bar en uniek restaurant, vind je helemaal bovenop REM eiland een gezellige rooftop waar je heerlijk de dag door kan komen.

Haparandadam 45-2, Amsterdam 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door REM Eiland Restaurant (@remeilandrestaurant) op

 

NEMO

Hier ben je als je een beetje bekend bent in Amsterdam waarschijnlijk wel bekend mee. Zodra je de tunnel vanaf Noord uitkomt is NEMO het eerste iconische gebouw dat je tegenkomt. En oh, wat ziet dat terras er toch gezellig uit. Hoewel je zou denken dat dit alleen voor bezoekers van het museum is, kan je hier gewoon neerstrijken wanneer je wilt. Haal lekker een drankje en geniet van het spectaculaire uitzicht.

Oosterdok 2, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NEMO Science Museum (@nemosciencemuseum) op

 

 

Lees ook: Op deze terrassen in Amsterdam zit jij het langst in het zonnetje