Met dit simpele trucje is seks met een condoom veel fijner

Intiem door Sarah

Het condoom is een van de populairste voorbehoedsmiddelen waar we tijdens een vrijpartij naar grijpen. Ondanks dat dit rubberen ballonnetje je genoeg voordelen geeft (lees: ongewenste zwangerschappen en soa’s voorkomen), kan de love makin' voor veel koppels minder fijn zijn dan zonder condoom. Gelukkig hebben wij hét trucje waardoor seks met een condoom een stuk comfortabeler wordt.  

Lees ook: Je vriend laten meebetalen aan anticonceptie: zo stel je dat voor

Seks met een condoom

Seks is fijn, maar veilige seks is natuurlijk nog fijner. Niet alleen ga je zo overdraagbare aandoeningen tegen, ook voorkom je zo de kans op een ongewenste zwangerschap. En als je andere anticonceptie gebruikt, ben je dubbel safe. Daarnaast wil je natuurlijk dat de vrijpartij voor beide partijen lekker is. Sommige mannen (en vrouwen) kunnen het gebruik van een condoom namelijk minder comfortabel vinden. Met deze tip breng je seks met een condoom zowel voor jou als je partner naar een next level, met wel een heel simpel middeltje. 

Lube it up

Volgens seksexpert Maureen Miller hoef je niks anders te gebruiken dan het oude en vertrouwde glijmiddel. Miller raadt aan om een paar druppels glijmiddel in de binnenkant van het condoom te doen. Plaats een of twee druppels glijmiddel in het topje van het condoom voordat je het omdoet en naar beneden rolt. Dit zou voor mannen veel fijner aanvoelen. Door het glijmiddel ook binnen in plaats van buiten het condoom te gebruiken, voelt alles dus soepeler aan. Dit zorgt er namelijk voor dat het latex van het condoom minder stroef aanvoelt op de huid. Life hack!

Een gescheurd condoom voorkomen

Belangrijk bij deze truc is om glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Glijmiddel op olie- of siliconenbasis tast namelijk het latex van het condoom aan, waardoor deze kan scheuren. Zorg er daarbij voor dat je de condoom goed omdoet: knijp de tip van het condoom als het om de penis wordt gerold. Hierdoor is er ruimte voor de, zoals dat zo mooi heet, ejaculatie. Dus ladies en gents, lube it upen geniet zo nóg meer van veilige seks.  

via GIPHY

Lees ook: Welk glijmiddel moet je gebruiken?