What? Snurkers hebben blijkbaar minder behoefte aan seks

Intiem door Chloe

Na een paar drankjes is de kans dat je snurkt zodra je in bed belandt een stuk groter. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je van jezelf al een fanatieke snurker bent of misschien houdt je partner je ’s nachts wel wakker met zijn of haar gesnurk. Hoe dan ook, snurken is alles behalve bevorderlijk voor je seksleven en dit is waarom.

snurkersLees ook: 12 hilarische tweets die iedereen met een snurkende partner herkent 

Snurkers hebben minder behoefte aan seks

Uit een onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland blijkt dat snurkers minder behoefte hebben aan seks. Dit komt voornamelijk door een gebrek aan zuurstof en een minder goede nachtrust. Dit geldt echter voornamelijk voor mensen die vrijwel iedere nacht snurken en niet alleen met een borrel op. Verder kan het gesnurk van jou of je wederhelft zorgen voor irritaties binnen je relatie. En we weten allemaal dat dat je seksleven zeker niet helpt.

Onder aparte lakens

Wanneer snurken een probleem vormt in je relatie, dan lijkt apart slapen de makkelijkste oplossing. En hoewel uit onderzoek van de Universiteit van Toronto is gebleken dat apart slapen wel gezonder is, is het toch niet echt gezellig. Daarnaast is de kans dat je seksleven hier onder lijdt erg groot aangezien je elkaar niet meer tegenkomt tussen de lakens. Ook mis je op deze manier een beetje romantiek. Iets waar wij vrouwen zo nu en dan toch wel naar op zoek zijn.

Beeld: iStock

Lees ook: WAT?! Deze plant helpt tegen snurken