Waarom het héél belangrijk is om je seksspeeltjes schoon te maken

Intiem door Chloe

Of je 'm nou gebruikt tijdens een vrijpartij of gebruikt om solo aan je trekken te komen, één ding is zeker. Voordat je je vibo weer in je nachtkastje opbergt, is het belangrijk om 'm een wasbeurt te geven en dit is waarom.

seksspeeltjesLees ook: Cheap tril: 10 fantastische vibrators onder de 30 euro

Waarom het belangrijk is

Ten eerste is het natuurlijk wel zo hygiënisch seksspeeltjes na gebruik schoon te maken. Je wilt natuurlijk niet dat de juices opdrogen en deze achterblijven. Maar ook vóór je toys is het beter om ze na gebruik even op te frissen. Dit zorgt ervoor dat ze langer meegaan. En dat is wel zo fijn want goed speelgoed is alles behalve goedkoop. Het beste is om je speeltjes niet alleen na, maar ook nog even voor gebruik schoon te maken om eventuele stofjes te verwijderen. Wanneer je hem niet in een afgesloten ruimte bewaard apart van andere spullen kan je hem voor gebruik toch beter nog even schoonspoelen. 

Hoe maak je je seksspeeltjes schoon?

De meeste seksspeeltjes zijn gemakkelijk schoon te maken met water en een niet-irriterende zeep. Kijk wel uit, want niet alle speeltjes die waterproof zijn kunnen heel goed tegen water. Afspoelen en direct droogmaken is dan het beste om te doen. Ook heb je speciale schoonmaakmiddelen speciaal voor sextoys. Ook kan je sommige seksspeeltjes zelfs in de vaatwasser doen. De elektrische niet natuurlijk, maar een doodnormale dildo kan prima een beurt meedraaien. Doe dit echter niet met glazen speeltjes, want deze kunnen niet allemaal tegen de hoge temperatuur. De beste optie is dan toch om het met de hand te doen.

 

Lees ook: Seksspeeltjes mee op vakantie? In deze landen zijn ze verboden