Dit zijn de grappigste Vlaamse woorden en hun betekenis

De maatschappij door Kim

Dat je elkaar verstaat wil nog niet zeggen dat je elkaar ook begrijpt. In Vlaanderen gebruiken ze toch een aantal woorden en uitspraken die voor Nederlanders totaal onbekend of zelfs raar zijn. Wat dacht je van een 'schone poep' hebben? 

Lees ook: Vreemde Brabantse uitspraken: dit zijn ze!

Een tas koffie

Als je op een terras in Vlaanderen zit, moet je niet raar opkijken als je iemand een 'tas koffie' hoort bestellen. Eigenlijk bedoelen ze met een tas gewoon een kopje.

Lopen 

Hiermee bedoelen ze niet lopen, maar rennen. Dit levert vaak wel wat verwarring op!

Een schone poep

Nee, daar bedoelen ze niet echt mee dat je poep schoon is. Het betekent mooie billen. Dit klinkt alsnog een beetje gek, maar we snappen nu in ieder geval wel wat ze ermee bedoelen.

Rondpunt

Deze is nog best begrijpelijk. Het betekent rotonde. Misschien is rondpunt zelfs nog logischer?

Ik zie u graag

Als je Temptation Island hebt gezien, dan weet je wat 'ik zie u graag' betekent. Zo niet, dan kan het best verwarrend zijn. In het Vlaams betekent dit: ik houd van je/ik ben verliefd op je. Even onthouden dus! Wink wink.

Met je gat in de boter vallen

Wij visualiseren dat je met je achterwerk in de boter valt. Helaas, het betekent: ‘met je neus in de boter vallen’. De Vlamingen zeggen 'gat' in plaats van 'neus'.

Water in de kelder hebben staan

Zal het iets te maken hebben met een mislukte verbouwing? Nee! Hiermee wordt bedoeld dat je broek ‘hoogwater’ is. Oftewel: je broek is te kort.

Een boontje voor iemand hebben 

Hebben we het over een bruine boon, een kidneyboon of een tuinboon? Geen van allen! Als je een boontje voor iemand hebt, dan heb je ‘een zwak’ voor diegene.

Welke Vlaamse uitdrukkingen ken jij?

Lees ook: Linda (49) kwam uit de kast in een streng gereformeerde gemeenschap: 'Homoseksualiteit was vies en zondig'