Hé huilebalk! Dit is waarom huilen hartstikke gezond is

Sport & gezondheid door Chloe

Of het nou in je persoonlijkheid zit, het that time of the month is of je gewoon even niet lekker in je vel zit: een potje huilen kan soms hartstikke lekker zijn. En hoewel jij misschien denkt dat huilen iets negatiefs is, heeft het ook een voordeel. Het is namelijk hartstikke gezond.

huilen gezondLees ook: Ui snijden zonder tranen? Het kan met dit mégasimpele trucje

Opluchting

Vooral als je van jezelf al niet zo’n prater bent kan huilen juist heel goed voor je zijn. Op deze manier gooi je namelijk even al je frustratie of verdriet eruit en dat lucht op. Alles wat je de afgelopen tijd hebt opgekropt komt er nu in één keer uit. Is dat niet even fijn? Huilen is met name bij emotionele stress erg belangrijk om al dat verdriet uit je systeem te krijgen. Wanneer je last hebt van veel stress dan stapelen er namelijk toxines op je in lichaam. Dit is een giftige stof die door te huilen je lichaam uitkomt. Weg met al die stress!

Reinigen

Dit is misschien nieuw voor je, maar door te huilen wordt je lichaam beschermt tegen bacteriën. Het is een soort afweersysteem. En ook als je neus dichtzit is huilen een ideale uitkomst. Je tranen reinigen namelijk ook je neus en zo komen te holtes weer helemaal vrij. Een flinke huilbui kan er dus voor zorgen dat je weer lekker door je neus kan ademen.

Pijnverlichting

Wanneer je huilt dan maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan. Dit hormoon bevat bepaalde proteïne die pijnverlichtend werken. Dit is tevens wat ervoor zorgt dat je na het huilen opgelucht bent. Tijd voor een lekkere dramafilm dus.

Beeld: iStock

Lees ook: 37 dingen waar je gelukkig van wordt