Lifestyle / Eten
Eten

Uien snijden zonder huilen? Het kan met dit mégasimpele trucje

Reageer 0

Laat je het snijden van een ui het liefst ook over aan iemand anders, omdat je het niet drooghoudt? Vervelend die branderige en prikkende ogen, maar je kunt er gelukkig iets heel makkelijk tegen doen. Met een simpel trucje heb je er gelijk geen last meer van.

uien snijden zonder huilen beste tip

Allereerst is het handig om te weten waarom ogen eigenlijk tranen van het snijden van een ui. Wanneer je een ui snijdt, maak je de cellen los en komt er lucht vrij. Hierdoor komen het enzym allinase en een zwavelhoudende stof vrij. Het enzym reageert met de zwavelstof en er ontstaat een zuur die wordt omgezet in een gas, genaamd synpropaanthial-S-oxide. Van dit gas gaan je ogen tranen en branden.

Lees ook: WIN: Doe mee aan ons onderzoek en win OGX haarpakket

Beste trucje voor uien snijden zonder tranen

Er zijn tientallen trucjes te vinden om de tranen bij het snipperen van een uitje te vermijden, maar dit is echt de beste. Hier komt-ie…

Om een ui te kunnen snijden zonder te huilen, haal je eerst het buitenste laagje eraf en houd je de ui enkele seconden onder de stromende, koude kraan. Dan kun je gaan snijden. Het water voorkomt dat de gasdamp je ogen bereikt. Zo simpel is het!

Lees ook: Dit is de lekkerste manier om van je knoflookadem af te komen

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen