Lifestyle / Eten
Eten

Hotspot-tip: Dit Amsterdamse restaurant serveert alleen nacho's en cocktails

Waarom nacho's zo populair zijn? Ze kunnen altijd: als lunch, avondeten of bij de borrel. Tijdens de zomermaanden én de koude maanden. Een grote schaal tortilla chips met kaas, verse guacemole, gehakt, jalapenos en sour cream. Yes, please! Jij ook zo gek op nacho's? En toevallig ook niet vies van een cocktail? Dan moet je zijn bij restaurant Parakeet in Amsterdam-West.

We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat er in Amsterdam een restaurant opende waar ze alleen maar nachoschotels en cocktails serveerden. En toevallig op steenworp afstand van onze redactie, namelijk op de Douwes Dekkerstraat 22 in Amsterdam-West.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Parakeet (@parakeetams) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Parakeet (@parakeetams) op

Parakeet: nacho's en cocktails heaven

Parakeet is dit jaar gestart door een Amerikaans stel en leent zijn naam aan de groene parkieten die overal in Amsterdam vliegen. Bij Parakeet staan alleen maar nachoschotels op het menu. Niet zomaar nacho's, maar keuze uit maar liefst vier verschillende schotels in verschillende porties. Van 'mexican pulled pork', tot 'chorizo-spiced cauliflower', 'spicy chipotle chicken' en '9-hour beef chili'. Er zijn genoeg vegetarische keuzes. Oef, dat wordt lastig kiezen!

De drankkaart telt elf heerlijke cocktails, waarvan drie mocktails (alcoholvrij). Deze tent is de perfecte plek om bij te kletsen met vriendinnen, maar ook zeker een originele spot voor de date night als je het ons vraagt...

Parakeet is woensdag t/m zondag geopend vanaf 17:00 tot in de late uurtjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Parakeet (@parakeetams) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Parakeet (@parakeetams) op

 

Lees ook: Yes, please! Met dit apparaat maak je thuis zelf kroketten