Dit zijn de beste vintage shops in Parijs

Fashion door Daniëlle

Paris, la ville du vêtement, oftewel: Parijs is een echte walhalla voor vintage-lovers. De stad bestaat uit een en al liefde (voor onder andere vintage shoppen) en dat is ook te zien in de kledingindustrie. Wanneer je op een trip gaat naar Parijs, zijn er natuurlijk genoeg dingen om te doen. Je moet en zal de Eiffeltoren zien, of een tour maken door het Louvre. Wanneer je een rondje door de stad maakt, zul je merken dat er genoeg vintage winkeltjes zijn waar je de mooiste en meest unieke Franse pareltjes kan vinden. Vintage shoppen is niet alleen goedkoper, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn ze dan: de beste vintage shops in Parijs. 

vintage shops parijsLees ook: De beste vintage shops in Antwerpen

Vintage Paris

Beroemde merken vintage kleding en accessoires zijn te vinden bij Vintage Paris. De prachtige vintage winkel heeft een grote collectie aan vintage kleding, maar niks tipt aan het grote aanbod van tassen dat Vintage Paris heeft. Van Chanel tot Michael Kors: ze hebben het allemaal. Wie bereid is om wat geld neer te leggen, heeft dan ook écht een uniek item. 

97 Rue Vieille du Temple, Parijs

Marché aux Puces

Zo'n schattig Frans vintage winkeltje is leuk, maar op de Marché aux Puces kun je je uren vermaken. Al jaren kunnen ze zeggen dat dit de grootste rommelmarkt ter wereld is. En dat betekent natuurlijk ook dat je nooit met lege handen vertrekt. Unieke, maar ook simpele vintage en tweedehands items zijn hier te vinden, dus het is zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan!

Rue de Rosiers, Parijs

Kiliwatch

Al 20 jaar is Kiliwatch een begrip in Parijs, en dat is niet zo gek. Met een giga aanbod vintage kleding voor mannen en vrouwen is het altijd druk in deze leuke vintage winkel. De prijzen zijn vaak hoger dan je verwacht, maar dat wordt weer goedgemaakt met de goede kwaliteit kleding. Vooral met de sale ben je de winkel niet meer uit te krijgen!

64 Rue Tiquetonne, Parijs

Mamz'elle Swing

Het eerste wat op zal vallen wanneer je Mamz'elle Swing binnenstapt, is het roze raam. Zeker een reden om binnen eens een kijkje te nemen, want je zult er alles behalve spijt van krijgen. Mensen die op zoek zijn naar een uniek retro-item kunnen hun hart ophalen bij Mamz'elle Swing. Denk bijvoorbeeld aan een foute cocktailrok uit de jaren 20 en 30. Hoe leuk is dat?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mamz'elle swing (@mamzelleswing) on

Thanx God I’m a VIP

Quality over quantity, daar is Thanx God I'm a VIP het helemaal mee eens. De winkel is dan niet groot, maar een uniek pareltje waarmee je je look afmaakt is hier altijd te vinden. De vintage winkel is fijn ingericht: de kleding is op kleur gehangen en wordt altijd zorgvuldig uitgezocht. Zo weet jij zeker dat je met een netjes en item de deur uitloopt. 

12 Rue de Lancry, Parijs

Nice Piece

Parijs staat natuurlijk bekend om de prachtige kledingmerken, en daar weet Nice Piece alles van (ze hebben ook alleen maar nice pieces). Van Chanel tot Yves Saint Laurent, elk populair Frans merk is hier te vinden en de kwaliteit is magnifique. Voor vintage kleding uit de jaren 20, 50 en 80 zit jij hier helemaal op het juiste adres.

76 Rue Charlot, Parijs

Homies

Vintage liefhebbers die hun hart hebben gegeven aan old school vintage kleding, zijn van harte welkom bij Homies. De Franse vintage winkel neigt een beetje naar de jongere generatie, maar er is altijd voor iedereen wel wat te vinden. Van basic T-shirts met een print tot een mini-skirt uit de 80's. 

8 Rue des Abbesses, Parijs

Kan je niet wachten tot je in Parijs bent om vintage te shoppen? Geen probleem, kijk hieronder eens voor de leukste online vintage items die we voor je hebben verzameld:

 

Lees ook: De beste vintage shops in Londen