Dit is wat de lengte van je vingers onthult over je persoonlijkheid

Psyche & spiritualiteit door Daniëlle

Huh? Vertelt de lengte van je vingers iets over je persoonlijkheid? Je zult het niet verwachten, maar ja: it does. Vooral de lengte van je wijsvinger en ringvinger kunnen heel veel zeggen over hoe jij bent als persoon. Ben je benieuwd naar wat de lengte van je vingers over jou zeggen? Lees dan gauw verder.

Lees ook: De beste vintage shops in Haarlem

Testosteronvinger

Dat de lengte van je vingers wat zegt over je persoonlijkheid, is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Hoe lang jouw vingers zullen worden, wordt namelijk al in de baarmoeder voor jou bepaald. Gek idee, hè? Wanneer er veel testosteron (geslachtshormoon) aanwezig was toen je in de baarmoeder was, is de kans groot dat je een langere ringvinger krijgt ten opzichte van jouw wijsvinger. Dit noemen ze ook wel de wijsvinger-ringvinger-index. De testosteron beïnvloedt onder andere jouw persoonlijkheid, dus de lengte van jouw vingers kunnen al degelijk vertellen hoe jij bent als persoon. Of dit echt bij iedereen klopt, is natuurlijk nog de vraag. Laten we zeggen dat het geen kwaad kan om dit met een korreltje zout te nemen. 

Is je ringvinger langer dan je wijsvinger?

Dan ben jij een ware charmeur, maar vind je het lastig om je aan één partner vast te houden. Jij bent queen (of king) in flirten en houdt van een beetje risico zo hier en daar. Als jij iets wilt, krijg je het ook altijd voor elkaar. Sommige mensen zullen je daarin misschien een beetje agressief vinden, maar je hebt altijd een duidelijk doel voor ogen. Ook ben je een echte leider. Je neemt graag het voortouw en zit vol met zelfvertrouwen. Je neemt ook altijd de taak op je om lastige situaties op te lossen, hoe moeilijk de situatie ook is.

Is je wijsvinger langer dan je ringvinger?

Je geeft veel om mensen en wordt daarom ook door velen gevraagd voor advies, omdat je erg slim en gevoelig bent. En daarnaast ben je ook nog eens erg creatief, monogaam en zorgzaam: maar daardoor ook vatbaarder voor angst en een depressie.

Zijn je wijsvinger en ringvinger even lang?

Dan ben jij een held in communiceren. Mensen voelen zich altijd volkomen op hun gemak bij jou, omdat je warmte en rust uitstraalt en ze altijd gerust weet te stellen. Je bent goed in het helpen van andere mensen en staat altijd voor je vrienden, vriendinnen of familie klaar. Maar daarnaast heb je ook angst om ooit alleen gelaten te worden.

via GIPHY

Lees ook: Zo weet je of je een sociale-angststoornis hebt