Slecht seksleven? Ruim je kamer op!

Intiem door Valérie

Is jouw huis zo'n zooitje dat zelfs Sonja en Inge van 'Hoe Schoon in jouw Huis' steil van achterover slaan? En is je seksleven momenteel ook niet je van het? Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen een rommelig huis en een slecht seksleven. 

Lees ook: Bewezen: Dit is waarom mannen zich minder geroepen voelen om op te ruimen

Wanneer was jouw laatste schoonmaaksessie?

De vaatwasser ruim je morgen wel uit, die berg papieren sorteer je morgen wel... Want je bent gewoon té moe. Eenmaal boven in je slaapkamer gooi je je kleren op de overvolle stoel en plof je uitgeteld in je onopgemaakte bed. Zo heerlijk slapen! Of toch niet? Zucht, je huis is een zooi. En in plaats van dit aan te pakken, denk je erover na in je kostbare nachtelijke uren, in plaats van je huis eens grondig aan te pakken. 

Kopzorgen tussen de lakens

Een rommelig huis zorgt volgens de onderzoekers van Decluttr voor zoveel afleiding dat ze een negatieve invloed hebben op je seksleven. Door de bende in huis word je continu herinnerd aan huishoudelijke taken die je eigenlijk nog moet doen. Dit stemmetje in je hoofd zorgt ervoor dat rommelschaamte prioriteit numero uno zijn in bed, in plaats van nachtelijke activiteiten met je lover. 

Daarnaast kan het ook zijn dat jullie wel voldoende sexytime hebben, maar dat je eigenlijk met je hoofd ergens anders bent. Drie keer raden waar: bij de gedachte dat je seksuele activiteiten de stofwolken letterlijk doen opwaaien in je slaapkamer. Je volle aandacht naar elkaar is alweer gevlogen, je bent afgeleid door je gedachten. 

Relatieperikelen

Voor dit onderzoek heeft het bedrijf Decluttr 1.000 mensen gevraagd over hun opruimgedrag en hun seksleven. 60% van de deelnemers geeft aan makkelijker in the mood te komen als een slaapkamer er netjes uitziet. Ook vinden deelnemers hun partner aantrekkelijker wanneer zij voldoende huishoudelijke taken op zich nemen. Het is zelfs zo dat 40% van de deelnemers voor een break-up kiest als ze te maken hebben met een partner in een permanent rommelig huis.

Decluttr is een Amerikaans bedrijf gericht op decluttering: opruimen. Op deze website kan je allerlei spullen verkopen om je huis opgeruimd te krijgen. De resultaten zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en daarom kan je de resultaten met een korreltje zout nemen. Als jij je niet stoort aan rommel, kun je gewoon ongestoord rollebollen.

Lees ook: Zo wordt standje 69 een succes