Seks & relaties / Seks
Seks

Seks zorgt ervoor dat je vagina uitrekt: waar of niet waar?

Nog altijd gaan er verhalen in het rond over vagina's die wijder worden, omdat een vrouw veel seks heeft gehad. Broodjeaapverhaal, of zit er toch een kern van waarheid in? We zochten het uit.

Lees ook: De eerste keer via de achterdeur: zo doe je dat

Je kunt opgelucht ademhalen, want het antwoord is nee: seks zorgt er niet voor dat je vagina uitrekt. Een vagina is eigenlijk een soort 'rubberen band' dat zich uitstrekt tijdens seks, en na de daad weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm en grootte. Maar er gebeurt door seks wel iets anders...

Vaginale opening

Het is namelijk zo dat de vaginale opening groter wordt na de eerste keer seks. Dit komt onder andere omdat het hymnen (maagdenvlies) scheurt. Daarnaast kan de opening ook groter worden als je seks hebt met verschillende mannen, en dus verschillende penissen. Dus, ondanks dat je vaginale opening wel groter wordt, zal seks er dus niet voor zorgen dat je vagina zelf uitrekt. Na de seks zal je vagina, zoals eerder gezegd, gewoon weer terug gaan naar de oorspronkelijke vorm. 

Te groot?

Nu we weten dat door seks alleen de vaginale opening groter wordt, vragen we ons iets nieuws af: want wat doe je dan wanneer hij écht niet past?! Volgens Mitchelle Metz, een arts uit New York, zijn er voor vrouwen met kleinere vagina's speciale vaginale dilators die het lichaam helpen wennen aan een grotere penis. Ook kunnen vrouwen een bezoekje brengen aan een bekkenbodem fysiotherapeut. Overactieve bekkenbodemspieren zorgen er namelijk voor dat je niet kunt ontsnappen.

Al met al hoeven we ons dus geen zorgen te maken dat onze vagina 'uitlubbert' door seks. Thanks, mother nature!

Lees ook: 5 x BDSM technieken die je seksleven een boost zullen geven - VRIJ-dag