Vrouwen die veel seks hebben, hebben minder kans op mondkanker

Intiem door Sascha

Door veel sexy time te hebben, krijgen we een betere conditie, krijgen we meer zelfvertrouwen en hebben we minder kans op mondkanker. Waar seks allemaal wel niet goed voor is. Meer sexy time, ladies!

 
Zo te horen zijn er talloze redenen om gewoon lekker te rampetampen. En nu is er nóg een reden gevonden! Er is namelijk minder kans op mondkanker wanneer vrouwen lekker veel seks hebben! Seks is overal goed voor. Dat blijkt maar weer.


Onderzoek

Uit een onderzoek is gebleken dat vrouwen die veel seks hebben, minder kans hebben op mond- of keelkanker. De uitkomsten vertellen ons dat vrouwen die veel seks hebben, een betere immuniteit ontwikkelen voor de orale HPV-stam. De kanker is gekoppeld aan HPV, een van de meest voorkomende seksuele overdraagbare aandoeningen.
 
De reden dat vrouwen minder kans hebben op mond- of keelkanker is dat vrouwen die eerst vaginaal blootgesteld worden, een immuun proces ontwikkelen die hen ervan weerhoudt een mondelinge infectie te krijgen.
 
Oh boy…
Helaas geldt dit niet voor mannen. Onder de mannen is juist gebleken dat het risico op kanker in het hoofd en de nek een stijging aantoont bij het aantal orale sekspartners. Ook is uit het onderzoek gebleken dat blanke mannen van middelbare leeftijd een bijzonder hoog risico hebben in vergelijking met mannen van een andere afkomst. Pas een beetje op, mannen!
 
Geen zorgen
Wees gerust! Want een HPV-infectie is heel gewoon en de meeste mensen zijn de infectie binnen één of twee jaar weer kwijt. In maar een paar gevallen gaat de infectie niet weg en kan het leiden tot cellulaire veranderingen in de mond en keel die uiteindelijk, na lange tijd, kwaadaardig kunnen worden.
 
Genoeg redenen om gewoon lekker in de kroonluchter te blijven hangen!